Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Senatörden Kripto Para Borsalarının Lehine Yasa Tasarısı

ABD’li Senatör Bill Hagerty kripto para borsalarının kayıt dışı varlıkları listelemeden önce yasal işlemlerle karşı karşıya kalmamaları için yeni bir yasa tasarısı sundu.

ABD’li Senatör Bill Hagerty tarafından sunulan tasarı, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından kayıt dışı menkul kıymet olarak kabul edilen tokenları listeleyen kripto borsalarına karşı icra eylemlerinde iki yıllık bir ödemesiz süre izni verecek. Bununla birlikte eğer tasarı kabul edilirse kripto borsalarının, ödemesiz dönem boyunca bir aracı kurum veya ulusal menkul kıymetler borsasına kayıt yaptırmadıkları için yasal işleme tabi tutulmayacakları belirtildi.

SEC’nin halihazırda Coinbase‘de işlem gören dokuz kripto parayı yasal statüleri bakımından araştırmaya devam ettiği biliniyor. Kripto para borsalarının lehine görünen bu yeni yasa tasarısına göre “menkul kıymetler” olarak belirlenen tokenları listeleyen borsalar, ulusal menkul kıymet borsası olarak kayıt yaptırmak zorunda kalacak. Aynı şekilde eğer SEC söz konusu tokenlardan bir tanesini menkul kıymet olarak belirlerse borsaların token üzerinde hizmet kesintisi yaşamaması için diğer aracı satıcılar veya bankalar ile anlaşmalar yapmaları da gerekecek.

Yasa tasarısının 30 Eylül‘ün akşam saatlerinde ABD kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!