Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kaliforniya Eyaleti Blokchain Teknolojisine Geçiş Yapıyor: Validen Yasa Tasarısına Onay

Kaliforniya Valisi Gavin Newsom bu hafta içinde bireylerin resmi kayıtlarının blockchainlerde muhafaza edilmesini sağlayan bir yasayı imzaladı.

Kaliforniya eyaleti resmi web sitesinde 28 Eylül tarihinde yayınlanan yasa tasarına göre yasanın yürürlüğe koyulmasının ardından Kaliforniya sakinleri, doğum ve evlilik belgeleri gibi resmi kayıtlarının blockchain teknolojisi ile muhafaza edilmesini talep etme seçeneğine sahip olacak.

Yasa tasarısının sahibi Senatör Robert Hertzberg bu yöntemin daha hızlı, ucuz ve güvenli olduğunu savundu. Senatörün tasarısının onaylanması durumunda kişilerin doğum, evlilik ve ölüm kayıtları blockchain’de muhafaza edilecek ve talep edildiği takdirde teslimi yaklaşık 10 gün süren geleneksel posta ile değil PDF olarak verilecek.

Vali Newsom geçtiğimiz günlerde eyalette faaliyet gösteren kripto para şirketleri için operasyonel lisansların verilmesine yönelik bir düzenleyici çerçeve oluşturmak adına çıkarılan yasa tasarısını daha esnek bir yaklaşım önererek reddetmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!