Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Senatörden SEC’ye Sert Tepki: Kripto Para İnovasyonunu Engelliyor!

ABD’li senatör Bill Hagerty, SEC’nin kripto para sektörüne karşı sert tavrını eleştirirken kademeli bir yaklaşımın herkes için daha faydalı olacağını belirtti.

Cumhuriyetçi Bill Hagerty, 7 Eylül Perşembe günü yaptığı bir konuşmada, kripto para düzenlemelerine yer verdi. Mevcut durumun kripto para sektörünün gereksiz yere önünü kesmekten farksız olduğunu ima eden Hagerty, daha büyük bir yasa tasarısı yerine aşamalı bir yaklaşıma odaklanmaları gerektiğini söyledi.

Benim benimsediğim bakış açısı, tek bir hamlede eksiksiz bir paket ortaya çıkarmaya çalışmak yerine, adım adım ilerlemeye çalışmaktır.

Senatör bununla birlikte ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler’in kripto ile olan düşmanca ilişkisinin sektöre zarar verdiğini ifade etti. Gensler’i kripto para inovasyonunun önünde durmakla suçlarken yaratılan bu korkunç ortamın potansiyeli büyük olan kripto para şirketlerini yurt dışına ittiğini vurguladı:

Bu korkunç bir ortam. Yatırım yapmaya ve büyümeye çalışan şirketler için bu durum onları yurtdışında daha elverişli düzenleyici ortamlara bakmaya zorluyor. Şu anda olmamız gereken yer burası değil.

Senatör, düzenleyici kurumun adım adım ve belirli parçalar üzerinden gitmesi gerektiğini savunurken geçtiğimiz dönemde sunduğu Stablecoin Şeffaflık Yasası ile böyle bir yol çizmeye çalıştığını sözlerine ekledi. Bununla birlikte senatör geçtiğimiz yıl kripto para borsalarının kayıt dışı varlıkları listelemeden önce yasal işlemlerle karşı karşıya kalmamaları için yeni bir yasa tasarısı da sunmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!