Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Senatöre Göre Kripto Paralar, “Finansal Sistemi Çökertebilir”

ABD Senatosu Bankacılık Komitesi Başkanı Sherrod Brown, kripto paraların “finansal sistemi çökertebileceğini” düşünüyor.

Brown, ABD’deki bankacılık regülatörlerinin katılımıyla düzenlenen oturumdaki konuşmasına, “Bu yıl kripto paraların toplamda 2 trilyon dolar değer kaybettiğine tanıklık ettik. Bunun tarihimiz boyunca gördüğümüz diğer finansal krizlere olan benzerliği, endişe verici.” diyerek başladı.

Bankacılık Komitesi Başkanı, kripto para piyasasına şüpheyle yaklaştığını şu şekilde açıkladı:

“Kripto paraların spekülasyon, dolandırıcılık, sahtekarlık, yaptırım ihlali, hırsızlık amacıyla kullanıldığını görüyoruz. Birbirinden farklı yüzlerce spekülatif kripto paranın fayda sağladığı hiçbir şey yok. (Birlikte çalıştığım) pek çok kişi bu konuya yönelik uyarılarda bulundu. İhtiyacımız olan son şey, risk düzeyi yüksek yeni finansal ürünlerin finansal sistemimizi çökertmesi olur. Kripto paralara şüpheyle yaklaştığı için bu panelde yer alanlara teşekkür ediyorum.”

Senatör Pat Toomey ise Brown’un açıklamalarına karşı yanıt vererek, sorunun kripto paraların kendisinde değil, insanların bu kripto paraları ne şekilde kullandığı olduğuna dikkat çekti.

Toomey, Brown’un açıklamalarında sonra, “(Kripto paraların) finansal sistemimizi çökertebileceği yönünde bir algı oluştu. Sorunun temelinde, FTX’in sahip olduğu varlıkların ne tür varlıklar olduğu değil, insanların bu varlıklarla neler yaptığı yatıyor.” dedi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!