Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Senatörler, Bu Şirketin FTX’le Bağlantısını Soruşturuyor

ABD’deki bir grup senatör, Silvergate Capital Corp’un FTX yöneticilerinin işlediği suçlar hakkında bilgi sahibi olup olmadığını öğrenmeye çalışıyor.

ABD’deki senatörler, aralık ayında Silvergate yönetimine bir mektup göndererek, şirketin FTX ve Alameda Research ile olan ilişkisi hakkında bilgi talep etmişti.

Silvergate yönetimi, bu mektuba yanıt vererek, Alameda Research’ün 2018 yılında, henüz FTX kurulmamışken Silvergate’te hesap açtığını, ilerleyen süreçlerde de FTX hakkında özenli bir şekilde inceleme yaptıklarını söyledi.

Aralarında Elizabeth Warren’ın, Roger Marshall’ın ve John Kennedy’nin bulunduğu bir grup senatör ise Silvergate’in verdiği bu yanıtı yeterli bulmuyor. Silvergate’e bu hafta yeni bir mektup gönderen senatörler, bu cevabın “kaçamak ve eksik” bir cevap olduğunu söyledi.

Senatörler, “Hem Kongre hem de kamu, FTX’in dolandırıcılık dolu çöküşünde Silvergate’in ne gibi bir rol oynadığını anlamak için gerekli olan bilgiyi öğrenmeyi hak ediyor.” dedi.

Senatörlerin açıklamalarına göre Silvergate’in verdiği yanıt, “FTX’in Alameda’ya uygunsuz bir şekilde aktardığı paralardan Silvergate’in ne kadar sorumlu olduğunu değerlendirmek” için yeterli değil.

Senatörler, Silvergate’in FTX yöneticilerinin yaptığı işlemler hakkında bilgi sahibi olup olmadığını öğrenmek için şimdi şirkete yeni sorular yönelttiler ve bunlara cevap talep ediyorlar.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!