Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İflas Eden Bitcoin Madencisi 70 Milyon Dolar Borç Aldı

İflas başvurusunda bulunan bitcoin madencisi Core Scientific, faaliyetlerini sürdürebilmek için bir yatırım bankasından 70 milyon dolar borç aldı.

Bitcoin madencilik firması Core Scientific, bir tesisin yerini doldurabilmek ve şirketin ilerleyen süreçlerdeki giderlerini karşılayabilmek için B. Riley ile 70 milyon dolarlık bir borç anlaşması yaptı.

Core Scientific, aralık ayında yaptığı yeniden yapılanma planının değiştirilmesi ve bu borcun kabul edilebilmesi için Teksas’taki mahkemeye talepte bulundu.

Core Scientific, bu borcun onaylanması halinde bir alacaklısına olan borcunu kapatabilecek ve şirket olarak faaliyetlerini “15 ay” daha ilerletebilecek.

Core Scientific, 2022 yılında düşüşe geçen kripto para fiyatlarından ve yükselen elektrik maliyetlerinden etkilenen madencilik şirketlerinden oldu.

Aralık ayında iflas başvurusunda bulunan şirketin bin ile 5 bin arasında alacaklısı; 1 milyar ile 10 milyar dolar arasında da borcu olduğu tahmin ediliyor.

Core Scientific, bu iflas başvurusunu yaptığı dönemde Bitcoin blockchainindeki toplam hash oranının %10’unu kontrol ediyordu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!