Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Senatörler Gillibrand ve Lummis, Kripto Para Yasa Tasarısını Sundu

Komitedeki en büyük Bitcoin (BTC) destekçilerinden Cumhuriyetçi Senatör Cynthia Lummis ve Kirsten Gillibrand, dijital varlıkların finansal sisteme entegre edileceği yasa tasarısını sundu.

7 Haziran tarihinde yayımlanan yasa tasarısına göre; 200 doların altında olmak şartıyla kripto para kullanarak alınan ürünler ve hizmetler vergiden muaf olacak. Kripto paraların spot piyasalar üzerindeki etkisini gözlemlemek amacıyla ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) görevlendirilecek.

Ayrıca birçok kripto para yasa tasarısının geçmesi durumunda CFTC tarafından regüle edilmiş emtialar olarak nitelendirilecek.

TerraUSD çöküşünün ardından birçok kişinin stablecoinlere olan güveninin azalmasının ardından kripto para piyasasını oldukça yakından takip ettikleri belirtilen senatörler, tüm stablecoin ihraççılarından rezervlerinin ve ellerinde bulundurdukları varlıkların ayrıntılı açıklamasının isteyecek. Ayrıca ellerinde kaliteli olarak nitelendiren varlık bulundurma ve yeterli likidite sağlama zorunluluğu getirilecek.

Senatör Lummis, açıklanan yasa tasarısının, dijital varlık piyasalarını denetleyen kurumlar için netlik sağlayacağını ve stablecoinler için düzenleyici bir çerçeve oluşturacağını söyledi.

Senatörlere göre, kripto para yasa tasarısı sayesinde kripto para borsalarının iflas etmesi durumunda mağdur olan kullanıcılara ne olacağı yasal netlik kazanacak.

Kripto para madencileri ise ürettikleri kripto parayı itibari paraya çevirene kadar gelir vergisinden muaf olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!