Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

New York Valisi’nden İş Kanıtı (PoW) Kripto Para Madenciliği Yasa Tasarısı Hakkında Açıklama

New York Valisi Kathy Hochul, eyalet içindeki iş kanıtı (PoW) kripto para madenciliği operasyonlarına yasak getiren yasa tasarısı hakkında açıklamalarda bulundu.

Reuters’ın 6 Haziran tarihli haberine göre Vali Kathy Hochul, Eyalet Meclisi’nden nisan ayında geçen ve geçtiğimiz hafta New York Senatosu tarafından onaylanan PoW kripto para madenciliği operasyonlarına yasak getiren yasa tasarısını imzalayıp imzalamama konusunda henüz bir karar vermediklerini söyledi.

Valilik tarafından pazartesi günü yapılan açıklamada Hochul şu ifadelere yer verdi:

Burada bir dengeleme eylemi söz konusu, daha çok bir dengeleme eylemi. Çevrenin korunmasını dengelemeli, aynı zamanda çok fazla faaliyet görmeyen alanlardaki iş fırsatlarını da korumalı ve bu kuruluşlar tarafından tüketilen enerjinin uygun şekilde yönetilmesini sağlamalıyız.

New York‘un 2050 yılına kadar eyalet çapındaki sera gazı emisyonlarını %85 oranında azaltma çabalarının bir parçası olarak görülen tasarıya göre kripto para madenciliği operasyonları, New York Eyaletinde genişleyen bir endüstri konumunda bulunuyor ve eyalette enerji kullanım miktarını büyük ölçüde artıracak.

Vali Hochul tarafından onaylanması halinde tasarı, kripto para madencilik operasyonlarının sera gazı emisyonlarını artırmasını önlemek için herhangi bir karbon bazlı yakıt kullanan PoW madencilik girişimine iki yıllık bir erteleme (moratoryum) getirecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!