Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Fenomenlerini ve Gruplarını İfşa Edeceğini İddia Etti: 137 GB’lık Telegram Arşivi

“adyingnobody” isimli bir Twitter kullanıcısı mesajlaşma uygulaması Telegram’ın bir açığından yararlanarak 137 GB’lık bir sohbet dosyası oluşturduğunu iddia etti.

Yazısını bir link ile paylaşan “adyingnobody”, Telegram’da 2019 yılının ekim ayından beri bir açıktan faydalanıldığını belirten yazıda, Telegram ile açığın düzeltilmesi için iletişime geçildiğini söyledi.

Sevgili Kripto, diyerek başlanan yazıda:

Ekim 2019 ila Mayıs 2022 arasında mesaj topluyordum. Bazılarını kripto para piyasasından tanıyor olabilirsiniz. Kripto piyasasında Telegram benimsenmeye başladıkça tüm grup sohbetlerini takip etmek git gide zorlaşmaya başladı. Bu yüzden uzaklaşıp mesajları indirdim ve kişisel sunucuma kopyaladım.

dedi.

Piyasadaki en büyük trader’ları gözetlemenin bir hobi haline geldiğini söyleyen kullanıcı, “En yakın arkadaş gruplarıyla olan mesajlarda dahil olmak üzere hayatlarındaki kişisel olaylardan ve Twitter hesaplarının büyümesi sürecindeki yapılan dolandırıcılık ve hilelere kadar her şeyleri takip ettim.” ifadelerine yer verdi.

Kripto para fenomenlerinin zenginleşmesiyle birlikte kendisini de zengin yaptığını belirten kişi, birçok yatırım grubuna kendisini dahil ettiğini söyledi.

Herkesin olduğundan farklı hareket ettiğini belirten adyingnobody, “Geliştirici gibi davranan sanatçılar, sanatçı gibi davranan geliştiriciler. Zengin gibi davrananlar… fakir gibi davrananlar… ” dedi.

İsmini açıklayacağı kişilerin ve projelerin, kamuoyunun tepkisinden kurtulamayacağını belirten kullanıcı, arşivlenen sohbetlerin sahte olamayacağını fark edince görmezden geleceklerini söyledi.

“Açıklanan mesajlardan sonra üzüntü, öfke ve hayal kırıklığı olacak. Bundan sonra ne olacağını çok merak ediyorum.” diyerek, mesajları 15 Haziran 30 Haziran ve 7 Temmuz olmak üzere üç aşamada açıklayacağını söyledi.

5 Haziranda açıklayacağı mesajların içerisinde;

  • 800 ila 1 milyon takipçi arasında bulunan kripto fenomenlerinin
  • 8-9 basamaklı takipçisi olanların Twitter kullanıcılarının dolandırıcılık projelerinin
  • Bir grup arkadaşıyla birlikte bir kişiyi öldürerek kripto paralarını çalma mesajları yer alacak.

30 Haziranda açıklanan mesajlarda daha büyük olayların yer alacağını belirtti;

  • Stablecoin ve en değerli 200 kripto para projesinin yaratıcılarının ve çoğunun dolandırıcılık olduğu mesajları
  • Kripto fenomenlerinin dahil olduğu birçok tartışma
  • ve bir sürü suç mesajları yer alacak.

7 Temmuz’da ise bütün mesajlara ulaşılabilecek.

Bir Telegram yetkilisi, Koin Bülteni’ne verdiği demeçte paylaşılan gönderinin bir dolandırıcılık olma ihtimalinin bulunduğunu ve  kişinin asıl amacının, insanları kandırarak cüzdan anahtarlarına ulaşmayı sağlayan bir program yükletmeyi planlıyor olabileceğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!