Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Telegram’dan Koin Bülteni’ne Açıklama: İddialar asılsız ve tehlikeli

Bir Twitter kullanıcısının Telegram üzerindeki güvenlik açığından faydalanarak 137 GB’lık konuşma arşivi elde ettiğini ve kripto para ekosistemindeki birçok fenomeni ifşalayacağını iddia etmesinin ardından Telegram konu üzerine Koin Bülteni’ne açıklamada bulundu.

Telegram yetkilisi Remi Vaughn yaptığı açıklamada verileri elde ettiğini iddia eden kullanıcının yararlandığı “güvenlik açığı” ile ilgili Telegram’la iletişime geçmediğinden ve bu açığın asılsız olduğundan bahsetti.

Kripto para topluluğundaki isimlerin gerçekleştirdiği Telegram konuşmalarını 2019 yılından beri arşivlediğini iddia eden kullanıcı aynı şekilde bu arşivi 3 farklı tarihte yayınlayacağını da ifade etti.

Telegram Koin Bülteni’ne yaptığı açıklamada:

“Telegram güvenlik ekibi ile bahsi geçen problem hakkında herhangi bir iletişime geçilmemiştir, ayrıca bahsi geçen güvenlik açığının en fazla asılsız bir iddia olduğunu düşünüyoruz. Paylaşılan gönderi ve iddialar kapsamlı bir dolandırıcılık operasyonun tüm özelliklerini taşıyor. Muhtemelen bu kişi var olduğunu iddia ettiği arşiv ile kötü amaçlı bir yazılım yaymayı hedefliyor ve kullanıcıların hesaplarını ele geçirmeyi amaçlıyor.” dedi.

Telegram ifadelerini Koin Bülteni okurları ile paylaşma konusunda ricada bulunarak mail’i sonlandırdı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!