Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Citi’ye Göre Metaverse, 13 Trilyon Dolarlık Bir Ekonomiye Dönüşebilir

Bankacılık devi Citi tarafından yapılan bir araştırmaya göre metaverse, 13 trilyon dolarlık yeni bir ekonominin oluşmasını sağlayabilir.

Citi’nin analizine göre metaverse ekonomisinin elde edebileceği toplam değer; internete dayalı şeylerin toplam değeri ile yerini dijital faaliyetlere bırakması beklenen fiziksel aktivitelerin toplam değeri toplanarak elde edilebilir.

Citi analistlerine göre bu, metaverse konseptine dayalı ekonomiye genele bakıldığında 13 trilyon dolarlık bir değer biçebilir.

Öngörülen bu büyümenin özellikle Meta, Apple, Nvidia, Intel, Verizon, T-Mobile ve AT&T gibi alanlarının dev isimlerine olumlu şekilde yansıması bekleniyor.

Citi raporuna göre henüz gelişim aşamasında olan bu sektör hem teknolojiyle, hem hukuki düzenlemeler ile ilgili pek çok risk barındırıyor. Ancak metaverse alanında buna ek olarak bazı erken yatırım fırsatlarının da olduğu düşünülüyor.

Bunlar, 1) insanları dijital içeriklerle birleştiren işletim sistemleri, 2) ekonomik sistemleri ve dijital varlık kontrolünü merkeziyetsizleştiren blockchain teknolojileri, 3) ses kontrolü, jest gibi alanlarda kullanıcıya daha iyi bir deneyim sunmayı sağlayan doğal kullanıcı arayüzleri, 4) artırılmış gerçeklik gözlükleri ve 5) bulut teknolojisine dayalı altyapılar şeklinde sıralanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!