Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

New York Senatosu İş Kanıtı (PoW) Kripto Para Madenciliğini Hedefleyen Yasa Tasarısını Onayladı

New York Senatosu, eyalet içinde iş kanıtı (PoW) kripto madenciliği operasyonlarına yasak getiren bir yasa tasarısını onayladı.

New York Senatosu, 3 Haziran Cuma erken saatlerde iş kanıtı (PoW) madenciliğini hedefleyen bir yasa tasarısını onayladı. Senatodan 36-27 oy çoğunluğu ile geçen yasa tasarısı, Vali Kathy Hochul‘un onayına gidecek.

Eyalet Meclisi tarafından nisan ayında kabul edilen yasa tasarısı, New York’taki herhangi bir karbon bazlı yakıtla çalışan PoW madencilik girişimine iki yıllık bir erteleme (moratoryum) getirecek.

Yasayı destekleyen milletvekilleri, fosil yakıt yakan elektrik santrallerini kullanan madenleri çökerterek devletin karbon ayak izini azaltmak istediklerini söylüyorlar. Yasa tasarısı onaylanırsa bir iş kanıtı madencilik şirketinin iki yıl boyunca %100 yenilenebilir enerji kullanmadıkça izinlerini genişletmesine veya yenilemesine ve yeni işletmelerin çevrim içi olmasına izin verilmeyecek.

Yasanın demokrat destekçisi Senatör Kevin Parker‘a göre, şu anda faaliyette olan ve yasadan etkilenmeyecek sadece bir tesis bulunuyor. Parker ayrıca bekleyen bir başvurunun araştırma tamamlanana kadar askıya alınabileceğini de belirtti.

Dijital Ticaret Odası’nın Kurucusu ve Başkanı Perianne Boring’e göre, Vali Hochul tasarıyı imzalarsa New York, ülkede blockchain teknolojisi altyapısını yasaklayan ilk eyalet olacak. Boring, yasa tasarısının işletmelerin faaliyetlerini başka bölgelere taşımasına neden olacağını ve New York ekonomisinin zayıflayacağını söyledi.

Galaxy Digital’den Amando Fabiano ise “New York, diğer devletlerin takip edebileceği kötü bir emsal teşkil ediyor.” ifadelerini kullandı.

Sektörün önde gelenleri şu anda küresel Bitcoin madenciliği endüstrisinin ön saflarında yer alan ve dünyadaki madencilerin %38′ini oluşturan ABD genelinde bir domino etkisi olabileceğini söylüyor.

New York, uzun süredir hidroelektriğin düşük maliyeti nedeniyle Bitcoin ve kripto madencilik şirketlerinin faaliyetlerini sürdürmek için tercih ettiği bir bölge konumunda bulunuyor. Yasa tasarısı yürürlüğe girerse madencilik şirketlerinin faaliyetlerini, Teksas gibi daha madencilik dostu eyaletlere taşıması bekleniyor.

Öte yandan Biden yönetiminin Bitcoin (BTC) ve alternatif kripto para madenciliğinin enerji tüketimini ve karbon ayak izini azaltmak için bir politika hazırlığı içerisinde olduğu söyleniyor. 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!