Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Biden Yönetimi Bitcoin (BTC) ve Alternatif Kripto Para Madenciliğini Ele Alacak

Beyaz Saray’ın Bitcoin (BTC) ve kripto madenciliğinin enerji tüketimini ve karbon ayak izini azaltmak için bir politika hazırlığı içerisinde olduğu söyleniyor. 

Bloomberg Law’un 2 Haziran tarihli haberine göre Biden yönetimi, kripto para madenciliğinin enerji tüketimini ve karbon ayak izini azaltmak için politika önerilerini bir araya getirecek. Bu çalışma, eleştirmenlerin ABD iklim hedeflerini tehdit ettiğini ve elektrik şebekesini zorladığını söylediği sektöre yönelik atılan ilk adımlardan biri olacak

Beyaz Saray Bilim ve Teknoloji Politikası Ofisi’nin enerjiden sorumlu Müdür Yardımcısı Costa Samaras konuyla ilgili verdiği demeçte şu ifadelere yer verdi:

Kripto para madenciliği, finansal sistemimizin anlamlı bir parçası olacaksa, sorumlu bir şekilde geliştirilmesi ve toplam emisyonları en aza indirmesi önemlidir. Dijital varlıkları düşündüğümüzde, bunun bir iklim ve enerji görüşmesi olması gerekiyor.

Habere göre ağustos ayında çıkması beklenen raporun, Başkan Joe Biden‘in mart ayında federal kurumlara kripto para birimi gibi dijital varlıkların “sorumlu” madenciliğini sağlamaları için baskı yapan yürütme emri kapsamındaki ilk çalışmalardan biri olabileceği düşünülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!