Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Başkanı Joe Biden’ın Kripto Para Birimleriyle İlgili Bir Yürütme Emrini Bu Hafta İmzalaması Bekleniyor

ABD Başkanı Joe Biden’ın kripto para birimleriyle ilgili uzun zamandır beklenen bir yürütme emrini bu hafta imzalaması bekleniyor.

Bloomberg ve Reuters’ın 7 Mart tarihli haberlerine göre ABD Başkanı Joe Biden‘ın Adalet Bakanlığı, Hazine ve diğer kurumları dijital merkez bankası para birimi (CBDC) oluşturmanın yasal ve ekonomik sonuçlarını incelemeye yönlendiren, uzun zamandır beklenen bir yürütme emrini bu hafta imzalaması bekleniyor.

Biden tarafından çarşamba günü imzalanması beklenen yürütme emri Adalet Bakanlığı’ndan Federal Ticaret Komisyonu, Tüketici Mali Koruma Komisyonu ve tüketiciler üzerindeki etkiyi incelemek için diğer kurumlarla birlikte yeni bir para birimi oluşturmak için yeni bir yasaya ihtiyaç olup olmadığını incelemesini isteyecek.

Yürütme emri “paranın geleceği” ve kripto para birimlerinin gelişen ortamda oynayacağı rol hakkında bir dizi rapor için 180 günlük bir son tarih belirleyecek. Reuters’e konuşan konuyla ilgili bilgi sahibi bir kaynak, “180 gün içinde politikada önemli bir değişiklik görebiliriz. Bu, bir dijital merkez bankası para biriminin oluşturulmasına yönelik muhtemel bir adımdır” dedi.

Kaynak ayrıca kripto para birimlerinin rekabet gücü, ihtiyaç duyulan pazar ve teknik altyapı üzerindeki etkisi ve bitcoin madenciliğinin çevresel etkisi hakkında başka araştırmalar da yapılacağını belirtti.

Beyaz Saray geçtiğimiz yıl artan fidye yazılımı ve diğer siber suç tehdidiyle başa çıkmak için bir yürütme emri de dahil olmak üzere kripto para piyasasının geniş kapsamlı gözetimini planladığını söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!