Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa Parlamentosu Tarafından Süresiz Olarak Ertelenen Kripto Düzenlemeleriyle İlgili Oylamanın Tarihi Belli Oldu

Avrupa (AB) Parlamentosu, Türkçeye “Kripto Varlık Piyasaları Direktifi ” olarak aktarılabilecek MiCA olarak bilinen daha önce süresiz olarak ertelediği yasal düzenlemeleri 14 Mart tarihinde oylamaya sunacak.

Düzenlemeyi parlamento aracılığıyla yönetmekten sorumlu milletvekili Dr. Stefan Berger, 7 Mart tarihinden Twitter üzerinden yaptığı bir dizi paylaşımda daha önce süresiz olarak ertelenen kripto düzenlemeleri ile ilgili yasal bir çerçeve oluşturacak MiCA‘nın son taslağını komiteye sunduğunu ve 14 Mart tarihinde oylamaya sunulacağını söyledi.

Avrupa Parlamentosu tarafından 28 Şubat tarihinde oylanması planlanan MiCA‘nın taslağında yer alan bazı ifadeler kamuoyu tarafından Bitcoin (BTC) gibi proof-of-work mekanizmasıyla işleyen kripto paraların kullanımına bir yasak getirilebileceği şeklinde yorumlanmasının ardından düzenlenecek oylama süresiz olarak ertelenmişti.

 

Bitcoin (BTC) gibi proof-of-work mekanizmasıyla işleyen kripto paralara yönelik tartışmalara yol açan ifadelerin artık taslakta yer almadığını söyleyen Berger,

Benim önerim, diğer tüm finansal ürünler gibi kripto varlıklarını da sınıflandırma alanına dahil etmektir. Kripto varlıklarının enerji tüketimini çevreleyen tartışmalar göz önüne alındığında sınıflandırma, netlik sağlayabilir ve tüketiciler için daha iyi bir bilgi temeli oluşturabilir.

dedi.

Ayrıca AB‘nin MiCA ile küresel standartları belirleyebileceğini dile getiren Berger, bu nedenle ilgili tüm kişilerden sunulan taslağı desteklemelerini ve MiCA’ya oy vermelerini istedi.

MiCA’ya verilecek destek, teknolojiden bağımsız ve inovasyon dostu bir finans sektörü için AB Parlamentosu’ndan gelen güçlü bir sinyaldir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!