Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

VanEck, Altın ve Bitcoin (BTC) Madencilik Şirketlerine Yatırım Yapan Yeni Bir ETF İçin SEC’ye Başvuruda Bulundu

Yönetimi altında yaklaşık 82 milyar dolarlık varlığı bulunan yatırım şirketi VanEck, altın ve Bitcoin (BTC) madencilik şirketlerine yatırım yapan yeni bir borsa yatırım fonu (ETF) başlatmak için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) başvuruda bulundu.

3 Mart tarihli SEC belgesine göre VanEck‘in başvuruda bulunduğu ETF, altın ve kripto para madenciliği şirketlerinin performansını yansıtan bir endekste menkul kıymetlere odaklanacak. Belgelere göre ETF, doğrudan veya türevler aracılığıyla kripto para birimlerine yatırım yapmayacak. Ayrıca VanEck‘in yeni ETF‘i için herhangi bir maliyet oranı belirtilmedi.

Şu ana kadar henüz herhangi bir spot ETF başvurunu onaylamayan SEC, geçtiğimiz kasım ayında VanEck’in spot Bitcoin ETF başvurusunu da reddetmişti.

 

VanEck bu yılın başlarında ilk kripto para borsa yatırım ürününü (ETN) oluşturduğunu duyurmuştu. Yatırımcıları Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Polkadot (DOT), (Solana) SOL, Tron (TRX), Avalanche (AVAX) ve Polygon’a (MATIC) maruz bırakan ETN, Deutsche Boerse Xetra ve SIX İsviçre borsalarında listelendi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!