Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FinCEN, ABD’li Finans Kuruluşlarına Rusların Olası Yaptırımlardan Kaçınma Girişimlerine Karşı Uyarıda Bulundu

ABD Hazine Bakanlığı’na bağlı finansal suçlarla mücadele birimi FinCEN, tüm finans kuruluşlarına yaptırımlardan kaçınmaya çalışan Ruslara karşı dikkatli olmaları konusunda bir uyarı yayınladı.

FinCEN, 7 Mart tarihinde ABD’li finans kuruluşlarına Rusların olası yaptırımlardan kaçınma girişimlerine dikkat etmeleri konusunda uyarıda bulundu. Uyarıda, Ukrayna işgalinin ardından ABD’nin Rusya’ya uyguladığı yaptırımlar sonucunda hedeflenen Rusların yaptırımlardan kaçınmaya çalışabileceğini söyleyen FinCEN, bu faaliyetlerde dönüştürülebilir sanal para birimleri (CVC) dahil olmak üzeri çeşitli yöntemler kullanılabileceğini belirtti.

Tüm finans kuruluşlarına dikkatli olmalarını konusunda uyaran FinCEN ayrıca paravan şirketlerin kullanımı da dahil olmak üzere yaptırımlardan kaçınma faaliyetlerini belirlemeye yardımcı olacağını söylediği “kırmızı alarm” tavsiyelerinde bulundu.

FinCEN Direktör Vekili Him Das yaptığı açıklamada;

ABD’li finans kuruluşlarının Rusya üzerinde artan ekonomik yaptırımlar karşısında hem devlet aktörleri hem de oligarklar dahil olmak üzere tüm Rusların olası yaptırımlarından kaçınma girişimleri konusunda dikkatli olması hayati önem taşıyor.

ifadelerine yer verdi.

Fidye yazılımı saldırılarına karşı da uyarıda bulunan FinCEN, finans kuruluşlarını olası yaptırımlardan kaçınma girişimleri ile ilgili şüpheli faaliyetleri hızlı bir şekilde bildirmeye ve riske dayalı müşteri tespiti yapmaya çağırdı.

Das ayrıca “Yaptırımlarımızdan kaçınmak için kriptonun yaygın olarak kullanıldığını görmemiş olsak da şüpheli faaliyetlerin derhal bildirilmesi ulusal güvenliğimize ve Ukrayna halkını destekleme çabalarımıza katkıda bulunuyor.” açıklamalarında bulundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!