Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tayland Kripto Para Vergisinde Bir Süre Kolaylık Sağlayacak

Tayland hükümeti, yerli kripto para ve blockchain endüstrisinin büyümesine katkıda bulunabilmek için yatırımcılara kripto para vergisi konusunda kolaylık sağlama kararı aldı.

Maliye Bakanı Arkom Termpittayapaisith tarafından yapılan açıklamalara göre yatırımcılar, yıl boyu kripto para alıp-satarak yaşadıkları zararı, yine yıl boyu kripto para alım-satımı yaparak elde ettikleri kazançtan düşebilecek ve bu hesap üstünden vergi verecekler.

Tayland’da faaliyet izni bulunan alım-satım platformlarında işlem yapanlar, katma değer vergisinde yüzde 7’lik bir indirimden faydalanacak. Vergi indiriminin Nisan 2022-Aralık 2023 tarihleri arasında geçerli olması ve merkez bankasının geliştireceği resmi dijital merkez bankası parasıyla yapılan işlemleri de kapsaması bekleniyor.

Güneydoğu Asya’nın en büyük ikinci ekonomisi olan Tayland’daki kripto para sektörü geride bıraktığımız birkaç ay içerisinde kayda değer bir büyüme gösterdi.

Bir bakanlık yetkilisi tarafından bu yılın başında yapılan açıklamalara göre ülkede kripto para alım-satımı yapmak için açılan hesapların sayısı, 2021’in başında 170 binken aynı yılın sonunda 2 milyona kadar ulaştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!