Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünyanın En Büyük Yatırım Şirketlerinden Bain Capital, Yalnızca Kriptoya Odaklanacak 560 Milyon Dolarlık Yeni Bir Fon Başlattı

Dünyanın en büyük yatırım şirketlerinden Bain Capital’ın girişim kolu Bain Capital Ventures (BCV), yalnızca kripto ile ilgili yatırımlara odaklanacak 560 milyon dolarlık yeni bir fon başlattığını duyurdu.

Bloomberg‘in 8 Mart Tarihli haberine yönetimi altında 5.1 milyar dolar varlık bulunan Bain Capital Ventures (BCV), yalnızca kriptoya odaklanacak 560 milyon dolarlık yeni bir fon başlattı.

Yedi yıldır kripto girişimlerine yatırım yapan ve bu alanda BlockFi, Compound ve Digital Currency Group gibi şirketlere yatırımı bulunan Bain Capital Ventures’ın, “BCV Fund I” olarak adlandırdığı fon yalnızca kriptoya odaklanan ilk fonu olacak.

Geçtiğimiz ekim ayında açılan ve kasım ayında kapatılan fon, şimdiden ismi açıklanmayan 12 projeye 100 milyon dolar yatırım yaptı.

Bain Capital Ventures’ın ortağı ve fonun yöneticisi Stefan Cohen yaptığı açıklamada;

Çok yıllı bir teknoloji değişiminin başlangıcında olduğumuza oldukça emin olduk. Bunun nedenle özel bir ekibe ve özel bir fon yapısına gerçekten ihtiyacımız vardı.

ifadelerine yer verdi.

Cohen ayrıca fon ile önümüzdeki iki ila üç yıl içerisinde yaklaşık 30 girişime yatırım yapmayı umduklarını dile getirdi.

Kripto para piyasaları 2022 yılının başından bu yana volatil fiyat hareketleri sergilemesine rağmen girişim fonları sektöre yönelik önemli yatırımlar yapmaya devam ediyor. Geçtiğimiz ay ABD’li risk sermayesi şirketi Sequoia Capital da 600 milyon dolarlık ilk kripto para fonunu başlattığını duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!