Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fonlarında Aralık 2021’den Sonraki En Büyük Haftalık Büyüme Yaşandı

Kripto paralara yatırım yapan fonlar, Rusya-Ukrayna savaşına rağmen arka arkaya ikinci haftada da büyüme gösterdi.

CoinShares tarafından yapılan açıklamaya göre hafta boyu giren-çıkan para miktarına bakıldığında, kurumsal kripto para fonları geçen hafta 127 milyon dolar büyüme gösterdi.

Bu fonlar Kuzey Amerikalı yatırımcılardan 151 milyon dolar yatırım alırken, Avrupa pazarında 24 milyon dolarlık bir para çıkışı kaydedildi. CoinShares ekibi bu tabloyu, “Bu, son dönemlerde yaşanan jeopolitik olaylara rağmen yatırımcıların dijital varlıkları desteklemeye devam ettiğine işaret.” şeklinde yorumladı.

Bitcoin’e (BTC) yatırım yapan fonlar, net olarak peş peşe yedinci haftada da büyüme gösterdi. Bu fonlarda geçen hafta görülen 95 milyon dolarlık büyüme, haftalık bazda Aralık 2021’den bu yana görülmüş en büyük büyüme oldu.

Ethereum (ETH) fonları da son on üç haftanın rekoruna imza atarak net düzeyde 25 milyon dolarlık yatırım aldı. Litecoin (LTC), Cardano (ADA) ve XRP fonları da BTC ve ETH ikilisi gibi büyüme yaşadı.

Bunların aksine, Binance Coin’e, Solana’ya ve Polkadot’a yatırım yapma imkanı sunan yatırım ürünlerinde para çıkışı gözlemlendi.

Tüm bu fonlarda tutulan kripto paraların toplam güncel değerinin yaklaşık 50.2 milyar dolar düzeyinde olduğu açıklandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!