Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Hazine Bakanı Yellen’in Açıklamalarıyla Birlikte Bitcoin 41.500 Doları Geçti

Başkan Joe Biden’in dijital varlıklarla ilgili yürütme emrine ilişkin açıklamalarda bulunan ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, başkanın kripto paralardaki riskleri ele alırken bu alandaki yenilikleri de destekleyeceğini söyledi.

8 Mart tarihinde yayınlanan bildirinin, normal tarihinden önce yayınlandığı ve bu yüzden hızlıca web sitesinden kaldırıldığı belirtiliyor. Bildiri, şu anda sadece web.archive.org’da bulunuyor.

Hazine Bakanı Yellen’in yaptığı açıklamada,

Yürütme emri, ülke içerisindeki tüketiciler ve işletmeler için önemli faydalar sağlayacak, kripto paraların yasa dışı finansmandaki riskler ele alınarak bu amaçla kullanılması engelleyecek, tüketicileri ve yatırımcıları koruyacaktır.

dedi.

Yellen’in açıklamasına göre Hazine Bakanlığı, paranın ve ödeme sistemlerinin gelişimi, geleceği hakkında araştırmalar yapmak üzere kurumlar arası meslektaşlarıyla ortak çalışmalar yürütecek. Ayrıca, dijital varlıkların finansal istikrarı tehdit edebilecek potansiyel risklerini değerlendirmek ve doğru önlemleri alabilmek için “Finansal İstikrar Gözetim Konseyi”ni toplayacak.

Bitcoin bu haberle birlikte 41.500 doların üstüne kadar çıkarken son 24 saatlik periyotta 3.300 dolar artarak %8,73 yükselti. Yazım esnasında bitcoin 41.606 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!