Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Başkanı Biden, Kripto Para Politikalarında Altı Öncelik Belirledi

Basına sızdırıldığı iddia edilen belgelere göre ABD Başkanı Joe Biden, kripto paralarla ilgili onayladığı kararnameyle altı adet öncelik belirledi.

The Block tarafından paylaşılan bir belgeye göre Joe Biden, “dijital varlıkların ve bunların temelinde yatan teknolojinin risklerini ele alan, bunlardan faydalanmayı sağlayan” ve devletin çeşitli kurumlarını ilgilendiren bir kararnameyi imzalamaya hazırlanıyor.

Bugün Türkiye saatiyle 14:00’te açıklanması beklenen kararnamede, dijital varlık politikalarında öncelikle olarak gözetilecek altı maddeye yer veriliyor.

Bu maddeler sırasıyla, 1) ABD’li tüketicilerin, yatırımcıların ve işletmelerin korunması, 2) ABD’deki ve dünya genelindeki finansal istikrarın korunması ve finans sistemini etkileyebilecek risklerin önüne geçilmesi, 3) dijital varlıkların yasa dışı finans ve ulusal güvenlik bakımından barındırdığı risklerin önüne geçilmesi, 4) ABD’nin teknolojik ve ekonomik rekabet bakımından öncü konumda olması, 5) tüketicilerin finansal hizmetlere güvenli ve eşit bir şekilde erişebilmesi, 6) dijital varlık teknolojisinin sorumlu bir şekilde geliştirilmesi ile ilgili oldu.

Paylaşılan belgeye göre Biden yönetimi, kripto para gibi dijital varlıkların kullanımından doğan risklerin önüne geçmek ve bu teknolojinin bilinçli bir şekilde gelişmesini sağlamak için Kongre de dahil olmak üzere ABD’deki çeşitli kurumlarla, uluslararası ortaklarıyla ve özel sektörden temsilcilerle iş birliği yapacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!