Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PwC: Dünyada Metaverse’ü En Çok Arayan Ülke Türkiye

PwC İtalya Kıdemli Yönetim Kurulu Danışmanı Nicola Giorgi “Metaverse’ün Sunduğu İş Fırsatları” başlıklı bir konuşma sırasında Türkiye’nin metaverse hakkındaki ilgisinden bahsetti.

Dunya.com’un haberine göre Giorgi yaptığı konuşma sırasında metaverse’ü ele almak için günümüzde henüz yeterli veri bulunmadığını belirtti. Bir kesimin metaverse’ü ciddiye almadığını ve karamsar yaklaştığını ancak şirketler için önemli fırsatlar sunduğunu ifade etti.

Birçok şirket CEO’sunun metaverse için internetin geleceği olarak bahsetmesini vurgulayan Giorgi, konunun stratejik açıdan önemini vurguladı.

Konuşması sırasında konunun metaverse’e ülkeler tarafından ilgiye gelmesi üzerine Türkiye’nin Google verilerine göre metaverse’ü dünyada en çok arayan ve Çin’in ise onu takip ederek ikinci sırada geldiğinden bahsetti.

Bünyesinde 295 bin çalışan bulunan PwC’nin yıllık yaklaşık 50 milyar dolarlık bir geliri bulunuyor. Şirketlere denetim, danışmanlık ve vergi hizmetleri sunan bir oluşum olarak varlığını sürdürmektedir.

Metaverse’e yönelen firmalar arasında önemli rol oynayan şirketlerden biri olan Meta CEO’su geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada bahsi geçen yatırımların şirkete 3 ila 5 yıllık süreçte para kaybettireceğini söyledi. Ancak buna rağmen ciddi yatırımlar yapmaya devam edeceklerini açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!