Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Yayınladığı Kamu Spotları İle Yatırımcıları Uyardı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), yayınladığı kamu spotları ile yatırımcılara uyarıda bulundu.

SEC, 1 Haziran Çarşamba günü potansiyel yatırımcıları eğitmeyi amaçlayan “Investomania” başlıklı kamu spotları yayınladı.

Videolarda, kripto spekülasyonları dahil olmak üzeri bazı yüksek riskli yatırım seçeneklerine bir arada yer veren SEC, her birinde “Yatırım bir oyun değildir” mesajını vurguladığı videolar ile izleyicileri birikimleriyle yatırım yapmadan önce araştırma yapmaya teşvik ediyor.

Videoların birinde sahte sunucu yarışmacıları bir dizi şüpheli yatırım içinden seçim yapmaya davet ediyor. Tercihler arasında “amcanızdan hisse senedi ipuçları“, “meme hisse senetleri” ve “crypto to the moon” gibi bir dizi seçenek yer alıyor.

Bir diğer videoda ise ünlülerin onayını alacağını söyleyen yarışmacıya sahte bir ünlü, “Kripto almalısın, güven bana ben bir aktörüm” yanıtını veriyor.

SEC Başkanı Gary Gensler yaptığı bir açıklamada, “Yatırımcıların kendilerini eğitmek için zaman ayırması her zamankinden daha önemli.” ifadelerini kullandı.

Kamu spotlarının, SuperBowl sırasında olduğu gibi popülerliği artan kripto reklamlarına ve kripto projelerine destek veren sosyal medya fenomenlerine karşı SEC’in son hamlesi olduğu belirtiliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!