Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Senatörler, Kripto Para Belirsizliklerini Gidermesi İçin Vergi Dairesine Seslendi

ABD’de Elizabeth Warren’ın dahil olduğu bir grup senatör, kripto para brokerları için vergi yükümlülüklerinin “en kısa sürede” belirlenmesini istiyor.

Senatörler, Vergi Dairesini kripto para brokerlarının vergi bildirme yükümlülüklerini belirleme konusunda olabildiğince hızlı hareket etmeye çağırıyor.

Warren ve diğer senatörler, iki yıllık bir ertelemenin ardından bu sürecin 2026’ya kadar tamamlanmamasından endişeleniyorlar. Senatörlerin Vergi Dairesine ve Hazine Bakanlığına gönderdiği mektupta şu ifade yer alıyor:

“Yönetim’in önerdiği kuralın uygulamaya konmasının daha da ertelenmesi halinde kanunlara uyan vatandaşlara bir açıklık getirmek, kronik olarak vergi ödemekten kaçınan bir endüstriden milyarlarca dolarlık vergi geliri elde etmek için verilen çabalara karşı çıkılmış olur.”

Hazine Bakanlığı ve IRS, ağustos ayında kripto para brokerlarına vergi bildirimi konusunda geleneksel brokerlara benzer şekilde davranılması gerektiğini öneren bir kural sundu. Bu kurallara göre brokerların yatırımcıları vergiler konusunda bilgilendirmesi, broker ve borsaların belli başlı kripto para satışları hakkında bildirim yapması gerekiyor.

Senatörler ise bu konuda 2026’ya kadar nihai bir karar alınamamasından endişeleniyor.

Bir Hazine Bakanlığı sözcüsü tarafından yapılan açıklamaya göre konuyla ilgili 7 Kasım’da kamuya açık bir duruşma gerçekleşecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!