Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Senatörler Kripto Vergi Reformu Niteliğindeki Yasa Tasarısını Tekrar Sunacak

ABD’li senatörler Patrick McHenry ve Ritchie Torres, kripto için vergi reformu niteliği taşıyan bir yasa tasarısını yeniden sunmaya hazırlanıyor.

Yerel medya Punchbowl tarafından sunulan habere göre Senatör Patrick McHenry ve Ritchie Torres, ilk olarak 2021 yılının Mart ayında tanıtılan ve mevcut kripto para vergi raporlama gereksinimleri değiştirecek “Amerika’da İnovasyonu Koru” yasa tasarını yeniden gündeme getirdi. Senatörler, vergi kapsamının daraltılması ve taraflar arasındaki ayrımın belirginleştirilmesini sağlayacak yasa tasarısını tekrar meclise sunmayı planlıyor.

Bir yasa taslağına göre vergi prosedürleri için kripto ticaret komisyoncusu tanımı, “Bir işletmenin olağan akışı içerisinde müşterilerinin yönlendirmesiyle dijital varlık işlemlerini gerçekleştirmek için yeterli kapasiteye sahip yapılar” olarak daraltılacak.

Mevcut vergi ve raporlama yönetmeliklerinin kripto sektöründe faaliyet gösteren madenciler, doğrulayıcılar, geliştiriciler ve altyapı sağlayıcıların inovasyonunu ve faaliyetlerini engellediğine inanan senatörler taslakta şu ifadelerde bulundu:

Mevcut yasa kapsamındaki raporlama gereklilikleri, dijital varlık piyasası katılımcılarının işleyişiyle uyuşmayan standartlara uymalarını gerektiriyor. Bu durum gelecekte, ABD’deki dijital varlık teknolojisinin gelişimini engelleyecek ve geliştiricilerin faaliyetlerini ülke dışına taşımasına sebep olacaktır. 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!