Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance-Voyager Arasındaki 1 Milyarlık Anlaşmaya SEC’e Rağmen Onay Geldi

Binance’in ABD iştiraki Binance.Us ve iflas eden kripto platformu Voyager Digital Arasındaki 1 milyar dolarlık satın alma anlaşmasına tüm itirazlara rağmen mahkeme tarafından yeşil ışık yakıldı.

Bloomberg 7 Mart tarihinde yayınladığı haberde, Voyager Digital’in Binance.US tarafından satın alınmasına yönelik davaya bakan Yargıç Michael Wiles, SEC dahil diğer regülatörlerin tüm itirazlarına rağmen yeterli kanıt sunulamadığı gerekçesiyle 1 milyar dolarlık satın alımı onayladı.

Wiles, Binance.US’in herhangi bir yasayı ihlal ettiğine veya edeceğine dair kanıt sunulmadığını belirtti.

Wiles’ın kararı, satın alımın onaylanmasına ve Voyager’ın alacaklı müşterilerinin geri ödemesini sağlayabilmek adına bir geri ödeme token’ı çıkarılmasına olanak tanıdı. Ayrıca Voyager’ın satın alma anlaşmasının başarısız olması durumunda kendi kendini yeniden yapılandırabileceğini de içerdi.

SEC’nin avukatlarını davaya karşı yetersiz ve temelsiz gerekçelerle satın alıma karşı çıkmakla itham eden Wiles, regülatörlerin olası operasyonların herhangi bir ihlal barındırıp barındırmadığına karar vermeye çalışırken davayı öylece bekletemeyeceğini dile getirdi. Yargıç, regülatörlere bu davanın sonucunu bekleyen binlerce mağdur olduğunu hatırlattı.

Öte yandan SEC ve ABD Adalet Bakanlığı (DOJ), yargıç tarafından korunan bir iflas davasının ilerleyen iflas süreçlerinde regülatörlerin operasyonlarını baltalayacağını öne sürerek Wiles’ın kararı hakkında mahkemeye gideceklerini belirtti. Regülatörlerin dava kararı, Wiles tarafından hayal kırıklığı olarak nitelendirildi ve federal bir yargıç tarafından onaylanan bir operasyonun dava edilebilmesinin iflas davalarının çözülmesini imkansızlaştıracağını ifade etti.

Konu hakkında açıklama yapan Binance.US, regülatörlerin iddialarını üzücü bulduğunu dile getirerek borsa olarak tek amaçlarının mağdurların varlıklarını mümkün olan en kısa sürede iade etmek ve onlara varlıkları hakkında özgür seçim hakkı tanımak olduğunu belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!