Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Senatörlerin En Büyük Endişesi Elon Musk’ın Kendi Kripto Parasını Çıkarması

ABD’li senatörler, meclisten geçirilen stablecoin yasa tasarısının Elon Musk’a kendi kripto parasını çıkarma imkanı vermesinden endişeleniyor.

ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi 27 Temmuz tarihinde 34 olumlu, 16 olumsuz oyla stablecoin yasa tasarısını geçirdi. Yasa tasarısı, hem Demokrat hem de Cumhuriyetçi parti temsilcileri tarafından çeşitli risklere yol açabileceği gerekçesiyle muhalefet gördü.

Kaliforniya Temsilcisi ve Demokrat Parti üyesi Maxine Waters, bu konudaki endişelere örnek olarak ünlü yatırımcı Elon Musk’ın kendine bir stablecoin çıkarabileceğini ve sahibi olduğu sosyal medya platformu Twitter ile küresel bir ödeme ağı kurabileceğini öne sürdü. Waters, bu ihtimalin doğrudan veya dolaylı yoldan gerçekleşmesinin endişe verici olduğunu dile getirdi.

Temsilciler sunulan yasa tasarısında ticari şirketlerin stablecoin çıkartması önünde herhangi bir sınırlama bulunmadığına işaret ederek bu durumun büyük şirketler tarafından suiistimal edilebileceğine dikkat çekti.

Bunun yanı sıra Güney Karolina Temsilcisi ve Cumhuriyetçi Parti üyesi Ralph Norman, mevcut yasa tasarısının Amazon ve Facebook gibi büyük teknoloji şirketlerinin stablecoin alanına girmesine neden olabileceğini söyledi. Temsilci Norman’a göre bu durum, büyük şirketlerin insan hayatı üzerindeki hakimiyetlerini artırmasına yol açabilir.

Öte yandan temsilciler tarafından hedef alınan tek iş adamı Elon Musk olmadı. Sosyal medya devi Meta’nın kurucusu Mark Zuckerberg de stablecoin çıkarmasından endişelenilen isimler arasında yer aldı.

Temsilci Norman, sosyal medya platformlarına sansür uyguladığına yönelik bir soruşturmada, Kongre’ye istenilen belgeleri sunmayan Zuckerberg’e böyle bir fırsat verilmesinin önemli riskler teşkil edebileceğinin altını çizdi. Temsilci Norman şu ifadeleri kullandı:

Sevgili Cumhuriyetçi meslektaşlarım, Mark Zuckerberg’ü Kongre’yi küçümsemekle suçlarken aynı zamanda bu yasa tasarısıyla ona regüle edilmemiş bir piyasanın anahtarını veriyoruz. Bu ona kredi birlikleri ve topluluk bankaları ile rekabet avantajı sağlayacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!