Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Temsilciden Bitcoin ve Kripto Paralar İçin Yeni Vergi Kurallarına Sert Eleştiri

ABD’li temsilci Patrick McHenry, Hazine Bakanlığı ve İç Gelir Servisi’nin (IRS) sunduğu kripto paralar için yeni vergi kurallarını sert bir şekilde eleştirdi.

ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi Başkanı Patrick McHenry 25 Ağustos tarihinde yayınladığı basın açıklamasında, yeni vergi mevzuatını ABD Başkanı Biden önderliğindeki hükümetin kripto para ekosistemine yönelik bir başka saldırısı olarak nitelendirdi.

McHenry, yeni vergi mevzuatının Kongre’deki kripto para çalışmalarını yansıtması açısından başarılı olduğunu söyledi. Ancak başkan, mevzuattaki belirsizliklere dikkat çekti ve şu ifadeleri kullandı:

Altyapı Yatırım ve İstihdam Yasası’nın kabul edilmesinin ardından her iki partiden de çok sayıda milletvekili, önerilen herhangi bir kuralın dar, özel ve açık olması gerektiğini açıkça belirtti.

McHenry ayrıca Biden hükümetinin kripto para ekosistemini yok etmeye çalışmak yerine Kongre ile uyumlu bir şekilde ilerlemesi gerektiğini söyledi. McHenry bunun yanı sıra yanlış yönlendirildiğini iddia ettiği raporlama gereksinimlerini düzeltmek ve ekosistem katılımcılarının mahremiyetini korumak için kendi iki partili çözümü olan ABD’de İnovasyonu Koruma Yasası’nı geliştirmeyi de sabırsızlıkla beklediğini söyledi.

Bu yanlış yönlendirilmiş raporlama gereksinimlerini düzeltmek, piyasa katılımcılarının mahremiyetini korumak ve ABD’de dijital varlık ekosisteminin gelişmesini sağlamak için iki partili çözümümü geliştirmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.

IRS 25 Ağustos tarihinde kripto para yatırımcılarının elde ettiği gelir üzerinden doğan vergilerden kaçınmalarını zorlaştırmak amacıyla yeni vergi kurallarını yayınlamıştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!