Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Yargıç Kripto Para Birimlerinin CFTC’nin Düzenlediği Emtialar Olduğuna Hükmetti!

Geçtiğimiz günlerde ABD‘li bir yargıç, kripto para birimlerinin ABD Emtia ve Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) yasal çerçevelerine uyan emtialar olduğuna hükmetti.

Kripto Para Birimleri Emtia Tanımına Uymakta

ABD’li düzenleyici ve denetleyici kurum CFTC, teknoloji girişimcisi Randall Crater ve kendisinin Ocak ayında kurduğu bir şirkete karşı dava açtı. CFTC söz konusu kişinin ve firmanın, kötü amaçlı bir kripto para birimi olan My Big Coin isimli koin’i satarak insanları 6 milyon dolar değerinde dolandırdığını ve zarar uğrattığını iddia etti.

İddiaya göre My Big Coin Pay Inc. firması, kendi kripto para birimlerini bilerek ve isteyerek Bitcoin‘e çok benzeyecek şekilde üretip, yatırımcıları kandırmayı amaçlamış. Dahası, firma yeni kripto para birimlerinin altın tarafından desteklenmekte olduğunu da vurgulamış.

Boston Bölge Yargıcı Rya Zobel ise, Çarşamba günü verdiği karar ile My Big Coin’in aslında Emtia Kanunu gereğince bir emtia tanımına uyduğuna hükmetti.

Yargıcın kararı vermesinde önemli olan etmenler ise, My Big Coin ve Bitcoin’in hemen hemen sanal para birimi olarak kategorilendirilebilmesi ve Bitcoin vadeli işlemlerinin şu an ABD borsalarında vadeli işlem sözleşmelerine sahip olması. Yani ikisi de teknik olarak ‘sanal para birimi’ olduğu ve bunlardan birisi vadeli işlem sözleşmelerine sahip olup CFTC’nin radarına girdiği için, My Big Coin de aynı radara girmiş oluyor.

Bakalım ilerleyen günlerde karar hakkında bir değişiklik veya itiraz gelecek mi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment