Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’lilerin Bitcoin (BTC) Tahmini Ayıya Döndü: İşte 6 Ay İçerisinde Beklenen Fiyat

FTX iflasından sonra ABD halkının katılımıyla gerçekleştirilen bir anket, halkın önümüzdeki dönemde Bitcoin (BTC) fiyat beklentisinin düştüğünü ancak Bitcoin’in geleceğine dair umutların devam ettiğini ortaya koydu.

Morning Consult tarafından 15-17 Kasım tarihleri arasında yapılan bir anket, ABD’li yetişkinlerin Bitcoin’in önümüzdeki altı ayda 11.500 doların biraz üzerinde bir fiyata sahip olmasını beklediklerini gösterdi. Ankete göre FTX iflasından sonra genel halkın beklentileri, ocak ayında yapılan 27.066 dolar tahmininden yaklaşık 15.500, ekim ayında yapılan 17.159 dolar tahmininden ise 5.600 dolar daha düşük çıktı. Ankete katılan kripto para yatırımcılarının tahminleri daha iyimser olsa da zaman içerisinde tahminlerde yaşanan düşüşün daha keskin olduğu görüldü. Öte yandan ABD halkının önemli bir kısmının kripto paralarda regülasyon istedikleri anketin şaşırtıcı sonuçları arasında yer aldı.

Kripto para yatırımcılarının beklentileri ise ocak ayındaki 49.779 dolardan 17.503 dolara gerileyerek 32.276 dolar daha düşük çıktı. FTX iflasının kripto para yatırımcılarının beklentilerine etkisi ise yaklaşık 5.769 dolar oldu. Yatırımcıların ekim ayı tahminleri 30.272 dolarken bu fiyat kasım ayı itibariyle 17.503 dolara çekildi. Ayrıca kripto para yatırımcılarının %74’ü önümüzdeki 10 yıl kripto para birimlerinin piyasada olmaya devam edeceğine inandıklarını belirtti. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde kripto para birimlerinin piyasadan silineceğine inanan kripto para yatırımcıları ise %16 gibi düşük bir orana sahip oldu.

FTX iflası sonrasında kripto para yatırımı bulunmayan vatandaşlar arasında kripto para yatırımı yapabilirim diyenlerin yüzdesi ocak ayındaki %26’dan %21’e düştü. Kripto para yatırımı bulunan yatırımcılar arasında ise bu oran ekim ayında %73 iken FTX iflası sonrasında kasım ayında %64’e inerek 9 puan eksildi.

Kripto para yatırımı olmayan vatandaşların yaklaşık %28’i kripto para birimlerinin diğer finansal varlıklara benzer şekilde düzenlenmesi gerektiğini savunurken %23’ü daha fazla düzenlenmesi gerektiğini belirtti. Daha sert regülasyonlara arzu duyan katılımcı yüzdesi ocak ayında %17 iken benzer şekilde düzenlenmesini gerektiğini düşünen katılımcılar toplam katılımcıların %25’ini oluşturuyordu.

Kripto para yatırımları bulunan vatandaşların ise %39’u standart regülasyonların uygulanması gerektiğini öne sürdü. Haziran ayında standart regülasyonları savunan katılımcıların toplam katılımcılar arasındaki payı %34 seviyelerindeydi. Diğer finansal varlıklardan daha serbest regülasyon uygulanmalı diyen kesim ise sene başından bu yana %29’dan %25’e inerek 4 puan geriledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!