Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Küçük Yatırımcıların Bitcoin (BTC) Bakiyesinde Agresif Artış: Balinalar Çekimser

Son veriler, FTX çöküşünün ardından küçük yatırımcıların Bitcoin (BTC) bakiyelerinde agresif şekilde artış yaşandığını, balinaların ise çekimser olduğunu ve bir miktar satış yaptığını ortaya koydu.

On-chain analiz platformu Glassnode tarafından sağlanan son veriler, farklı hacimlere sahip yatırımcıların Bitcoin fiyatı karşısındaki tutumunu ortaya koydu. “Karidesler” olarak tanımlanan daha küçük hacimli yatırımcılar (1 BTC’den az varlığa sahip olanlar) FTX çöküşünden bu yana varlıklarına 96.200 BTC ekledi. Verilere göre bu durum karidesler tarafından yaratılan tüm zamanların en yüksek bakiye artışı oldu. Güncel rakamlara bakıldığım bu topluluk dolaşımdaki arzın %6,3’üne eşdeğer olan 1,21 milyon BTC‘den fazlasını elinde tutuyor.

Yengeçler” olarak adlandırılan ve 10 BTC’e kadar hacimle sınırlı olan yatırımcılar ise son 30 günde 191.600 adet BTC’i varlıkları arasına ekledi. Bu agresif artış da yengeçler için tüm zamanların en yüksek seviyesi anlamına geldi.

Balinalar” olarak adlandırılan ve sektörün en hacimli oyuncuları olan yatırımcılar ise diğer küçük yatırımcıların aksine ellerindeki BTC miktarını azaltma yolunu seçti. FTX düşüşünden sonraki süreçte balinalara ait cüzdanlardan borsalara 6.500 bin adet BTC aktarıldı ve satıldı. Her ne kadar balinaların BTC varlıklarını azalttıkları görülse de tüm balinalara ait 6,3 milyon adet BTC göz önünde bulundurulduğunda satılan miktar minimal kaldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!