Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’nin Dev Şirketlerinden StateFarm Blockchain’i Araştırıyor

ABD‘deki sigorta şirketlerinden State Farm, halefiyet sürecini hızlandırmak için Blockchain teknolojisinden faydalanmayı düşünüyor.

ABD’de otomobil sigortacılığı yapan State Farm, bünyesindeki bireysel ve kurumsal müşteriler sayesinde alanının en büyük şirketlerinden biri durumuna geldi. Şirket bu yıl için hazırlanan Fortune 500 listesinde 38.sıradaydı. Şirketin sitesindeki verilere göre State Farm her gün 38 bin 300 farklı davayla karşılaşıyor.

State Farm, sigortacılık sektöründeki halefiyet sürecini hızlandırabilmek için Blockchain teknolojisini kullanmayı planlıyor. Üçüncü taraftan bir alacağı olan ve bu alacağını elde etmeye çalışan sigortalı tarafın haklarını sigorta şirketine devretmesine ve bu aşamadan sonra hak talebini sigorta şirketinin yapmasına halefiyet deniyor.

Şirket yayınladığı basın duyurusuna göre Blockchain ile ilgili yaptığı araştırmalarda başka bir sigorta şirketinden daha destek alıyor. StateFarm, yayınladığı duyuruda şu an için en büyük önceliğinin Blockchain’in zaman konusundaki verimini ölçmek olduğunu vurguluyor.

StateFarm’ın yenilik departmanından sorumlu olan Mike Fields’ın konu hakkındaki açıklamalarına göre halefiyet süreci çoğunlukla “zaman kaybına” yol açıyor. Ayrıca dijital ortamda halledilemeyen ve fiziki çaba gerektiren bu süreç, zamanın yanı sıra emek kaybına da yol açabiliyor. Fields’ın yaptığı açıklamalardan bir kesit şu şekilde:

“Blockchain teknolojisi bu süreci dijitalleştirmeyi, daha güvenli hale getirmeyi sağlıyor. Bu teknoloji sayesinde her ödemenin kalıcı bir kaydı çıkarılabilir ve bu kayıtlar kolaylıkla doğrulanabilir. Bu teknoloji ayrıca müşterilerin yaşadığı zaman israfını da azaltabilir.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment