Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sabitkoinlere Duyulan İlgi Son Üç Ayda Büyük Artış Gösterdi

Araştırma firmalarından Diar’ın yeni raporuna göre kripto para piyasasında sayısı gittikçe artan sabitkoinler, yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor.

Sabitkoinlerin Yükselişi

Şu ana dek kripto para piyasasıyla ilgili birbirinden farklı araştırmalara imza atan Diar’ın yeni araştırma konusu sabitkoinler oldu.

Diar’ın yaptığı araştırmaya göre sabitkoinlerle yapılan işlemlerin sayısında kayda değer bir artış var. Bu da sabitkoin kullanımının giderek artış gösterdiğinin bir göstergesi olabilir.

Diar’ın verilerine göre USDC, True USD (TUSD), Paxos (PAX) ve Gemini Dollar (GUSD) gibi önde gelen sabitkoinler, geçtiğimiz üç ay içerisinde toplamda 5 milyar dolarlık ticaret hacmine eriştiler.

Yine bu araştırmada ortaya çıkan verilere göre Kasım ayında sabitkoin ile yapılan işlemlerin sayısı, Eylül ayındakine kıyasla yüzde 1,032 gibi ciddi bir artış gösterdi. Sabitkoin piyasası geçtiğimiz ayın sonlarında 2.3 milyar dolar sınırını aşmayı başardı.

Diar’ın verilerine göre yalnızca Paxos dahi geçtiğimiz son üç ay içerisinde Ethereum ağı üzerinde 1.8 milyar dolarlık hacme ulaştı. ABD’deki kripto para borsalarından Coinbase ve ödeme şirketlerinden Circle tarafından ortaklaşa geliştirilen USDC ise bu sayının ancak yarısını görebildi.

Platformuna sabitkoinleri eklemeye başlayan kripto para borsalarının sayısında da bir artış olduğunu söylemek mümkün. Kripto para borsalarından Bitfinex ve ona bağlı olan Ethfinex bundan kısa bir süre önce USDC, TUSD, PAX ve GUSD gibi koinleri desteklemeye başladı.

Bunun yanı sıra piyasanın en büyük borsalarından olan Binance, platformundaki Tether piyasasının adını değiştirerek daha kapsamlı bir sabitkoin piyasası hazırladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment