Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kenya’da Kripto Para ile Ödeme Alan Yerlerin Sayısı Artıyor

Kenya’da kripto para ile ödeme kabul eden mağazaların ve iş yerlerinin sayısı düzenli bir artış gösteriyor.

Kenya’daki vatandaşlara sağlık hizmeti sunan Health Land Spa, bundan kısa bir süre önce müşterilerin artık Bitcoin ve diğer kripto paralarla ödeme yapabileceklerini duyurdu.

Güvenli Ödeme

Health Land Spa’nın kurucusu olan Tony Mwongera, kısa bir süre önce Kenya’daki haber kaynaklarından Bitcoinke’ye konuştu ve şirketin aldığı yeni karar hakkında açıklamalarda bulundu.

Kripto para ile ödeme yapmanın da ödeme almanın da geleneksel metotlara kıyasla çok daha güvenli olduğunu vurgulayan Mwongera, şu yorumu yapıyor:

“Yaptığım işte çok fazla hırsızlık oluyordu. Ben de daha güvenli bir teknolojiden, Bitcoin’den faydalanmaya karar verdim.”

Kenya’daki Esnaflar

Kenya’da kripto paraların daha verimli olduğunu düşünen tek isim Mwongera değil. Onun haricinde Betty Wambugu gibi restoran sahipleri de Bitcoin’in geleneksel metotlardan daha faydalı olduğuna inanıyorlar.

Bitcoin’in tıpkı diğer para birimleri gibi olduğunu ve kolaylıkla harcanabildiğini söyleyen restoran sahibi Wambugu, şu yorumu yapıyor:

“Dünya küreselleşirken benim mekanım da küresel bir restoran oluyor. Dünya’nın farklı bölgelerinden farklı müşterilere hitap ediyorum. Ödeme yaparken kullandıkları koinin geçerliliği varsa kabul ediyoruz.”

Kenya Parlamentosu bundan birkaç ay önce kripto paralarla ilgili yeni bir araştırma başlattı. Aralarında Maliye Bakanlığı’nın da bulunduğu birkaç farklı devlet kurumu ve bakanlık, kripto paralara getirilebilecek olası düzenlemeleri incelemeye başladılar.

Kenya Hükümeti Bitcoin gibi kripto paraların geleceği hakkında henüz net bir açıklama yapmamış olsa da ülkedeki vatandaşların bu gibi paralara duydukları ilgi gün geçtikçe artıyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment