Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’nin Finansal Regülatörü, Binance’i Takibe Aldı

ABD’nin finansal regülatörü Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), bundan sonra Binance’in kendi blockchain ağı olan Binance Chain üzerindeki Binance Coin (BNB) işlemlerini takibe alacak. SEC’in sadece Binance Coin’i değil, Binance Chain üzerindeki diğer kripto para birimlerini de takip edeceği açıklandı.

SEC, Gözünü Binance Coin’e Mi Çevirdi?

SEC  tarafından Çarşamba günü paylaşılan notta, ABD merkezli kripto para ve blockchain analiz firması CipherTrace’den övgü ile bahsedildi. SEC, Binance Chain işlemlerini takip edebilme kapasitesine takip tek analiz şirketi olduğunu belirttiği CipherTrace’i ödüllendirmeyi planlıyor.

SEC tarafından yapılan açıklamada CipherTrace araçlarının Binance ağı üzerindeki BNB ve desteklenen diğer bütün token işlemlerini takip edebilecek tek blockchain analiz ve risk analiz ürünleri olduğu belirtildi.

CipherTrace 2019 yılının Kasım ayında Binance ile ortaklık imzalamış ve kara para aklamaya karşı beraber çalışma kararı almıştı. Binance Chain ağında yaklaşık 3 milyar dolarlık değere sahip BNB’nin yanı sıra birçok yeni token da bulunuyor.

Changpeng Zhao ise konu hakkında yaptığı açıklamada CoinDesk’in attığı başlığın yanıltıcı olduğunu ve SEC’in sadece BTC ve ETH ağında olduğu gibi Binance Chain ağını da takibe alacağını ima etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment