Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PayPal Nakit Paranın Ölümünü İlan Etti

PayPal yöneticileri bugün bir araya geldiler ve şirketin son birkaç ay içerisindeki performansını değerlendirdiler.

PayPal geçtiğimiz gün şirketin ikinci çeyrekteki mali raporunu açıkladı ve çeyrek genelinde 5.26 milyar dolar gelir elde edildiğini duyurdu. Şirketin rekor düzeyde gelir elde ettiğini açıklamasıyla birlikte PayPal hisselerinde %5’lik artış görüldü.

Fortune’un haberine göre PayPal yöneticileri bugün ikinci çeyrekte elde edilen bu başarıyı değerlendirmek için bir araya geldiler. Toplantı sırasında tüketici alışkanlıklarının nasıl değiştiğinden ve PayPal’ın bunlara nasıl uyum sağlayacağından bahsedildi.

Nakitten Uzaklaşıyorlar

Fortune tarafından aktarılan bilgilere göre PayPal CEO’su Daniel Schulman insanların artık nakit paradan uzaklaşmaya başladıklarını düşünüyor. Bu süreci hızlandıran şeylerden biri tahmin edilebileceği üzere Koronavirüs oldu. Koronavirüsün banknotların yüzeyinde de hayatta kalabildiği düşünüldüğü için insanlar artık nakit para kullanırken daha dikkatliler. Hatta PayPal’ın açıklamalarına göre müşterilerin yüzde 70’i, nakit para kullanırken tedirgin oluyor. PayPal CEO’su Schulman bu konuda şu yorumu yapıyor:

“İnsanlar artık kasaya gittikleri zaman herhangi bir şeye fiziki olarak dokunarak ödeme yapmak, nakit para kullanmak istemiyorlar.”

Fortune’un haberine göre PayPal yöneticileri toplumda nakit paraya karşı oluşan bu algıyı artık çok ciddiye alıyorlar. Öyle ki yöneticilerin toplantı sırasında “nakit paranın öldüğünü” söyledikleri aktarılıyor.

Bitcoin’e Göz mü Kırptı?

PayPal’ın mart ayında Avrupa Komisyonuna gönderdiği bir mektup bundan birkaç hafta önce gün yüzüne çıktı. PayPal’ın bu mektupta “kripto paraları yakından takip ettiğini” açıkladığını ve bu alanda bazı çalışmalar yaptığını biliyoruz. Fakat bu çalışmaların ne olduğuna dair henüz net bir bilgi yok.

PayPal yöneticileri bugün yaptıkları toplantıda da kripto para konusunda bariz bir şekilde değinmemişler gibi görünüyor. Fakat PayPal yöneticileri toplantı sırasında Bitcoin’e bir göz kırpmış olabilirler. Çünkü PayPal CFO’su John Rainey, şirket olarak “daha farklı finansal hizmetlerle” ilgilenmeye başladıklarını ama bu konuda henüz “detay veremeyeceğini” söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment