Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bank of America’ya (BofA) Göre Ethereum Merge Güncellemesi Yenilikçi Bir Fırsat: Kurumsal Talebi Artırabilir

ABD’nin köklü bankası Bank of America (BofA) tarafından yayınlanan bir raporda Ethereum (ETH) Merge güncellemesinin kurumsal firmaları yatırım yapmaya teşvik edebileceği öne sürüldü.

Geçtiğimiz cuma günü ABD’nin en büyük bankalarından biri olan Bank of America tarafından paylaşılan bir raporda, yaklaşmakta olan Ethereum Merge güncellemesinin kurumsal yatırımcıların dikkatini çekebileceğine değinildi. Raporda, Merge’den sonra enerji tüketimindeki kayda değer azalmanın, bazı kurumsal yatırımcıların ilk kez Ethereum satın almasına öncü olabileceği belirtildi.

Bank of America analisti Andrew Moss söz konusu raporda şu noktalara değiniyor:

Daha düşük kredi ve likidite riski ile Ethereum stake etmek ve daha yüksek kalitede bir getiri oluşturma seçeneği, kurumsal benimsemeyi arttırabilir.

Bankanın raporuna göre artan verim ve kullanım kolaylığı Ethereum yatırımlarında artışların görülmesine sebebiyet verebilir. Yatırımcıya ciddi oranlarda pasif getiri sağlayacak olan stake işlemi, daha önceleri İş Kanıtı (PoW) sistemine yatırım yapması engellenen kullanıcıların önünü de açabilir. Bu söylemlere göre eğer güncelleme 15 Eylül’de başarılı şekilde gerçekleşirse altcoin tarafında da bir boğa koşusunu başlatabilme potansiyeline sahip görülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!