Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether’den (USDT) Ethereum (ETH) Merge Güncellemesine Tam Destek: USDC’ye Gönderme

En yüksek market hacmine sahip olan stablecoin Tether (USDT), Ethereum’un (ETH) Hisse Kanıtı (PoS) sitemine geçişini destekleyeceğini açıkladı.

En büyük stablecoin ihraççısı olan Tether yeni duyurusunda, Ethereum’un büyük güncellemesi Merge‘ü destekleyeceklerini açıkladı. Bu duyuru ile birlikte Tether, yaklaşık 3 gün sonra aktif olması beklenen ve Ethereum tarihinin en önemli güncellemelerinden bir tanesi olan Merge‘ü destekleyen büyük şirketler arasında yerini almış oldu. Şirkete ait duyuruda, madenciliğin sona ereceği ve Hisse Kanıtı (PoS) sisteminin devreye gireceği bu güncellemenin ardından İş Kanıtı (PoW) ile çalışan tokenlara yönelik desteklerin durdurulacağı belirtildi.

Duyurunun içerisinde en büyük rakibi olan USD Coin (USDC) cephesine de göndermelerde bulunan Tether, piyasadaki güveni sağlamakla yükümlü olduklarını ifade etti.

En yakın rakibimizin 10 katı işlem hacmine sahip ve Ethereum blokchain’de en çok kullanılan stablecoin ihraççısı olarak, bu tür kritik zamanlarda güven verme sorumluluğumuzun farkındayız. Bu nedenle, resmi takvime uyacak şekilde PoS sistemine destek vereceğiz. DeFi (Merkeziyetsiz Finans) ekosisteminin uzun vadeli sağlıklı kalabilmesi için de sorunsuz bir geçiş kritik öneme sahiptir. Tether olarak sadece PoS zinciri üzerindeki tokenlara destek vereceğiz ve Ethereum İş Kanıtı zinciri desteğini de sonlandıracağız.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!