Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Starbucks Yeni Platformunu Tanıttı: Polygon (MATIC) ile İş Birliği

Ünlü kahve şirketi Starbucks, müşteri sadakat programını NFT platformuna entegre ettiği yeni platformunu tanıttı.

Techcrunch’ın 12 Eylül tarihinde yaptığı habere göre Starbucks, geçtiğimiz ay yatırımcılarına web3’e dair planlarını sunduktan sonra NFT platformuyla çalışmalarına başladı. Proje kapsamında Starbucks, müşteri sadakat programı ile yeni başlatacağı NFT platformunu entegre ederek müşterilerinin dijital varlıklar ve özel deneyimler kazanmasına olanak tanıyacak “Starbucks Odyssey”i tanıttı.

Starbucks CMO’su Brady Brewer konu hakkında, Starbucks’ın birkaç yıldır blockchain teknolojisi üzerine araştırma yapmasına rağmen yalnızca 6 aydır proje üzerinde çalıştığını belirtti. Ayrıca web3 projelerinin birçok şirkette olduğu gibi göstermelik bir proje olmadığını ve teknolojiyi gerçekten kullanmayı amaçladıklarını ifade etti.

NFT’leri bu dijital topluluğa giriş için bir bilet olarak nitelendiren CMO, projenin web3 teknolojileri üzerine inşa edildiğini ancak müşterilerin blockchain teknolojisi ile etkileşime girdiğini bilmemesinin bile olası olduğunu belirtti ve  “Bu sadece bir araç.” ifadeleri kullandı.

Şirketin planları Brewer’ın sözlerini destekler nitelikte, müşteri sadakat programı kapsamında çeşitli oyunlar ve gerçek dünyaya dair etkinlikler karşılığında verilecek NFT ödüllerinin program içerisindeki adı “macera pulları” olarak belirlenmiş. Ayrıca kazanılan NFT’lerin yanı sıra müşteriler özel NFT’leri satın alabilecek. NFT’ler Polygon ağı üzerinde muhafaza edilecek olsa da kredi kartı veya banka kartı kullanılarak satın alınabilecek. Öte yandan müşteriler satın aldıkları NFT’ler için bir cüzdana ihtiyaç duymayacak ve işlem ücreti (gas fee) ödemeyecek.

NFT’lerin sağladığı avantajlar standart sadakat programındaki yıldızların sağladığı avantajların ötesine geçecek. Müşteriler yıldızları ile ücretsiz kahve veya yiyecek alabilirken NFT’leri sayesinde sanal kahve yapma dersleri veya benzersiz ürünlerden, özel etkinliklere ve gezilere varan geniş bir yelpazede farklı ödüllere erişim sağlayabilecek.

Öte yandan ücretli NFT’lerin konaklama ve seyahat dahil tüm tatil paketini karşılayan ödülleri kapsayabileceği görüşülüyor.

Starbucks yeni platformu Odyssey ile web3 avantajlarını teknoloji ve finans meraklılarının tekelinden çıkararak ona ilgi duyan ancak roket bilimiyle muhatap olmak istemeyen günlük kullanıcıların hizmetine sunuyor.

Son 7 saatlik periyotta %7’ye yakın yükseliş performansı gösteren MATIC, haber ile birlikte %2,5’luk bir yükseliş yaşadı. CoinMarketCap verilerine göre MATIC, yazım esnasında 0,9256 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!