Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dijital Ticaret Odası (CDC) Spot Bitcoin ETF’leri Konusunda SEC’ye Karşı: Halkı Yanına Çekmeye Çalışıyor

Dijital Ticaret Odası (CDC), ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) borsa yatırım fonları (ETF) üzerine haksız değerlendirmeler yaptığını iddia ediyor.

SEC ve kripto para sektörü arasında devam eden Spot Bitcoin ETF’lerine dair mücadele hukuki zeminde ilerlemeye devam ediyor. Ancak sektörün önde gelen kurumlarından CDC, kamuoyunu arkasına almak için önemli bir rapor sundu.

Dijital Ticaret Odası, SEC’in ABD’li yatırımcıları diğer ülkelerde halihazırda mevcut olan bir yatırım aracından mahrum ederek riske attığını işaret eden bir rapor hazırladı. Mahkemeye sunulmak üzere 12 Eylül tarihinde yayınlanan raporda, ABD’li yatırımcıların ucuz, şeffaf, likit ve regüle edilmiş spot Bitcoin ETF’lerine ulaşamadığına ve SEC tarafından regüle edilmemiş, yabancı alternatiflere yatırım yapmaya zorlandığına yer verildi.

Spot Bitcoin ETF’lerini reddeden SEC’nin vadeli Bitcoin ETF’lerine oldukça rahat onay verdiği biliniyor. SEC, bugüne kadar 16 spot Bitcoin ETF başvurusunun tamamını reddetmesine karşın birçok vadeli Bitcoin ETF’ine onay verdi.

SEC konu hakkında önemli büyüklüğe sahip regüle bir borsayla kapsamlı bir gözetim-paylaşım anlaşması yapılması durumunda başvuruların onaylanabileceğini söyledi. Ancak CDC, başvuruların keyfi bir şekilde reddedildiğini ve bunu hazırladıkları raporda kanıtladıklarını iddia ediyor.

Uzmanlar, raporun hukuki zeminde SEC’in elini zayıflatacağını düşünmeseler de kamuoyu desteği açısından önemli olabileceğini düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!