Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’nin Wyoming Eyaleti, Tapu Kayıtlarını Blockchain Tabanlı Kayda Geçirecek!

ABD içerisinde blockchain ve kripto para yanlısı olması ile bilinen Wyoming eyaleti, 2018 yılında birden fazla kripto para ve blockchain yanlısı müjde verdi ve tapu sicil dosyalarının blockchain tabanlı tutulacak olması da bunların en günceli olarak karşımıza çıkmakta.

Yellowstone Milli Parkının bir kısmını da kapsayan ve 23.265 kişilik nüfusa sahip olan Teton bölgesi, yakın zamanda Medici Land Governance (MLG) isimli startup firması ile mutabakat anlaşmasına imza attı. Çoğunluğu Overstock’un blockchain yatırım kolu Medici Ventures’a ait olan startup, Open Index Protocol (OIP) tabanlı bir şekilde yeni tapu kayıt sicillerinin oluşturulmasından sorumlu olacak.

Yeni sistem sayesinde taşınmaz mallarla ilgili mortgage kredileri veya ipotek gibi işlemlerin kayda alınması ile buna benzer kayıtlar 1996 yılından itibaren geçerli olacak şekilde blockchain tabanlı kayıt altına alınacak. Overstock tarafından geçtiğimiz Perşembe günü yapılan basın açıklamasında, bu sistemin mevcut gizlilik koruma ve kamu erişimi kanunlarına ve gerekliliklerine uyacağı belirtildi.

Teton’un bölge sekreteri Sherry Daigle, konu hakkında şunları ifade etti:

”Wyoming’in tapu kayıt gibi mevcut piyasalara blockchain gibi en ileri teknolojilerin uygulanması konusunda liderlik ettiğini görmek, gurur verici.”

Sherry bunun yanı sıra yeni sistemin bölge içerisinde başarılı olması durumunda, bunun bütün Wyoming eyaletinde uygulanabileceğini ve gerçekten de geleceğin blockchain’den öğreneceği çok şeyin olduğunu belirtti.

Wyoming geçtiğimiz günlerde Bitcoin konusunda vergiden muaf bölge ilan edilmesi konusunda da gündeme gelmişti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment