Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Caitlin Long: Bitcoin, Wyoming Eyaletinde Vergiden Muaf – Bütün ABD Bunu Takip Edecek

Wall Street tabanlı firmalarda yıllarca çalışmış ve daha önce Symbiont.io’nun başkanlığını yapmış birisi olarak bilinen tecrübeli isim Caitlin Long, 2012 yılından beri aktif olarak Bitcoin topluluğunda yer almakta ve zaman zaman regülasyonlar ve vergilendirme hakkında bilgilendirmeler yapmakta.

Wyoming’i kripto para birimleri için dost bir eyalet yapma konusunda inanılmaz çaba gösteren Caitlin, geçtiğimiz günlerde Wyoming eyaleti tarafından kabul edilen bir yasa tasarısı ile buna ulaştığını ve yakında bütün ABD’nin Wyoming’i takip edeceğini vurguladı.

”… geçtiğimiz sene beş yasa tasarısı geçirdik ve yedi tanesinin daha geçeceğini umuyoruz. Aslında bugünkü komitede bunların ikisi de geçti. Bunlardan birisi aralarında en ilginç olanı. Söz konusu tasarı hizmet tokenlerini Wyoming içerisinde bir tür mülk olarak, yeni bir tip dijital mülk olarak tanımlamakta.”

Bunun Wyoming eyaleti için oldukça önemli olduğunu belirten Long, token’lerin mülk olarak görülmesi durumunda bunların federallere Wyoming içerisinde regülasyon yapma yetkisi vermeyeceğini de ifade eti. Long, yasal sebeplerden ötürü ”IRS Wyoming eyaletinden hiçbir şey alamaz” ifadesi ile gelir idaresinin de artık Wyoming içerisinde kripto paralardan vergi alamayacağını aktardı.

Wyoming sadece kripto para birimleri ile ilgili regülasyonlarla değil, blockchain teknolojisi ile attığı adımlarla da adından çok fazla söz ettirmekteydi. Bankalar ve buna benzer büyük ve geleneksel finansal kuruluşlara karşı sert bir tutumla ilerleyen Wyoming, ABD içerisindeki yasal cephenin öncülerinden birisi.

Bunun yanı sıra geçtiğimiz tarihlerde Ohio eyaleti de bir ilke imza atmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment