Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’nin Wyoming Eyaleti Yerel Kripto Para Sektörüne Öncülük Ediyor

ABD‘nin Wyoming eyaleti, geçtiğimiz son birkaç ay içerisinde onayladığı kripto para düzenlemeleriyle birlikte ülkenin en yenilikçi eyaletlerinden biri haline geldi.

Wyoming Temsilciler Meclisi geçtiğimiz hafta SF0125 adlı bir yasa tasarısını onaylama kararı aldılar. Bu tasarıda dijital varlıkların mülk olarak tanınması, bankaların kripto paralara özel emanet hizmeti sunmaya başlamaları öneriliyordu. Bu tasarı mecliste 54’e 2’lik bir oylama sonucunda onaylandı.

Hem meclisten hem de senatodan onay alan bu tasarı an itibariyle Eyalet Valisi Mark Gordon’ın onayını bekliyor. Validen onay gelmesiyle birlikte tasarı resmen yasa halini alacak ve yürürlüğe girecek.

Wyoming’in onayladığı tek tasarı bu değildi. Temsilciler Meclisi geçtiğimiz cuma günü HB0074 ve HB0185 kodlu iki tasarıyı daha onayladılar.

Bu tasarılarla biri şirket hisselerini token olarak yansıtmak isteyen yöneticilerin önünü açıyor, diğeri ise bankalarla kripto para şirketleri arasındaki ilişkiyi kuvvetlendiriyor.

Wyoming’deki yetkililer tokenlaştırma sürecinin hem yerel şirketlere hem de genel olarak eyalet ekonomisine katkıda bulunabileceğine inanıyor, bu yüzden tokenlaştırma sürecinden faydalanmak isteyen şirketlerin önünü açmak istiyorlar.

Yetkililer ayrıca eyaletteki kripto para şirketlerinin şu ana dek bankalardan yeteri kadar verimli ölçüde hizmet almadıklarına inanıyor, bu durumu değiştirmek istiyorlar.

Eyalet yetkililerine göre bankalar, kripto para şirketlerine kapsamlı hizmetler sunmalılar. Yetkililer, yeterli ölçüde bankacılık hizmeti alan kripto para şirketlerinin yerel ekonomiyi kalkındırabileceğini ve Wyoming’in bu sayede daha fazla yatırım çekebileceğini düşünüyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment