Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

3 Milyon Liralık Bitcoin Kaybetti: “Hayatım Karardı”

Polis, yatırımcılardan toplamda 12 milyon liralık kripto para çaldığı düşünülen şüphelileri bugün yakaladı. Operasyon düzenlendikten yarım saat sonra, Türkiye’deki bir kripto para sitesi “bakıma” girdiğini açıkladı. Mağdur isimlerden Abdul Latif Tayyip, dolandırıcılar yüzünden 7,119 adet Bitcoin kaybettiğini söyledi.

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Türkiye’deki bir kripto para sistemi hakkında gelen şikayetlerin ardından inceleme başlattı. Sözcü’nün haberine göre, bu sistem ile bağlantılı olduğu düşünülen dokuz şüpheli yakalandı.

Milyonlarca liralık kripto para kayboldu

Dolandırıcılık mağduru Abdul Latif Tayyip, bu sistem yüzünden günümüz fiyatıyla 3 milyon liralık kripto para kaybetti. Koin Bülteni olarak iki yıl önce aktardığımız üzere, Latif’in 2019 yılında kendi hesabına çekmeye çalıştığı 7,119 tane Bitcoin, rızası dışında başka bir adrese gönderildi.

Latif, bugün Koin Bülteni’ne konuştu ve aradan geçen zamana rağmen henüz Bitcoinlerini geri alamadığını ifade etti. Ancak onun gerek hukuk gerek sosyal medya yolu ile verdiği mücadele, birçok detayın ortaya çıkmasını sağladı.

Aynı dolandırıcıların, 2018-2021 tarihleri arasında 10-15 tanesi yurt dışından olmak üzere onlarca farklı insandan, toplamda 12 milyon liralık kripto para çaldığı düşünülüyor. Bitcoin, Ethereum, Binance Coin, XRP, Litecoin, Dash, Holo, CEL gibi birçok kripto para kaybolurken, bir Singapur vatandaşının kaybı 550 Ethereum oldu.

“Hayatım karardı, kimseye nasip olmasın”

Polisin, dün sabah alınan operasyon kararı sonrası 3 ilde operasyon yürüttüğü ve şüphelilerin hepsini yakaladığı öğrenildi. Yetkililerle 2019 yılından beri irtibat halinde olan Latif, “Bu insanlar yüzünden hayatım karardı. Kimseye nasip olmasın.” diyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünde ifadeleri alınan isimler, 29 Mart’ta Bakırköy Adalet Sarayına sevk edildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!