Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PancakeSwap Fiyatı Oylama Sonrası Yükselişe Geçti

Pancakeswap (CAKE) fiyatı, emisyon oylaması sonucunun ardından yükselişe geçti. CAKE fiyatı, 24 saat içerisinde yüzde 17 oranında artış gördü. Emisyon oylaması Pancakeswap (CAKE) fiyatını nasıl etkiledi?

Pancakeswap, 24 Mart 12:20’de emisyon oylamasını başlattı. 26 Mart 12:20’de sonlanan oylamada toplam 2.043 kişi oy kullandı. Şıklar arasında %20 emisyon düşüşü, %10 emisyon düşüşü ve değişiklik istemiyorum seçenekleri bulunuyordu. %88,27 ile “%20 emisyon düşüşü” seçeneği galip geldi.

Pancakeswap ekibi, sonuçları teyit ederek, “Büyük bir farkla %20’lik sonuç kazandı ve işlem pazartesi günü gerçekleştirilecek.dedi.

Neden emisyon oranını azaltmak istiyorlar?

PancakeSwap, sabit oranda bir arza sahip olmadığı için enflasyon oranı konusunda değişken bir token olarak kabul ediliyor. Kullanıcılar, bu nedenle enflasyon endişesi duyabiliyorlar. 

Pancakeswap, kullanıcıların enflasyon endişelerini gidermek için çeşitli adımlar atıyor. Bunlardan birisi de emisyonla birlikte enflasyonu düşürmektir. Buradaki amaç, üretilen CAKE miktarından daha yüksek miktarda CAKE’in dolaşımdan çıkarılmasını sağlamaktır. Bu sayede CAKE fiyatı üzerindeki baskı da azalmaktadır.

Uzun vadede CAKE’in yararına olabilir

Kullanıcıların CAKE çiftliklerinden elde edeceği kazanç oranı, emisyonların azalması nedeniyle kısa vadede düşüş gösterecek. Uzun vadedeyse, arz/talep bakımından olumlu yansımaların olması bekleniyor.

CAKE, CoinGecko verilerine göre; aylık grafikte yüzde 15, iki haftalık grafikte yüzde 18, haftalık grafikte ise yüzde 46 oranında değer kazandı. 2 milyar dolarlık piyasa değeri bulunan CAKE, piyasa değeriyle 50. sırada bulunuyor. Tokenın günlük işlem hacmi ise 580 milyon dolar. Mevcut fiyatı ise 14,78 dolar seviyesinde.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!