Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum’daki “İyimser” Bekleyiş Temmuza Dek Sürecek

Ethereum için özel olarak tasarlanan Optimism’in mainnet’inin en erken temmuz ayına kadar ertelendiği açıklandı. Optimism’in kullanıma sunulması için önce sektör genelinde yeterli düzeyde iş birliği yapılması gerekecek.

Eski adıyla Plasma Group olarak bilinen Optimism, şubat ayının sonunda mainnet’in mart ayında hazır olacağını duyurdu. Ethereum camiası, zaman kısıtlamaları nedeniyle bu gelişmeye hazırlanma fırsatı bulamadı.

Temmuz ayına kadar ertelendi

Optimism, Ethereum için iki yılı aşkın süredir Optimistic rollup teknolojisini geliştiriyor. Bu ikincil katman teknolojisi saniye başına düşen işlem sayısını artırırken; işlem maliyetini düşürüyor.

Bu yıl Optimism’den kısıtlı düzeyde faydalanma fırsatı yakalayan Synthetix kullanıcıları, 103.775 işlemde “10.1 milyon dolarlık tasarruf” sağladı.

Ethereum tabanlı platformlar, yeterli hazırlıklar yapılmadan Optimism’e geçiş yapmaya çalışırsa ortaya “dolandırıcılık” gibi bazı riskler çıkabilir. Optimism ekibi, bu risklerin önüne geçmek için mainnet’i en erken temmuza kadar erteleme kararı aldı.

20 Nisan’da testnet açılacak

20 Nisan’daki Scaling Ethereum hackathonuna katılan hackerlar, Optimism’in test ağını deneyimleme fırsatı yakalayacak. Ağın temmuz ayında açılabilmesi için “oracleların, nodeların ve explorerların iş birliği yapması” gerekecek.

Vitalik Buterin, roll-up teknolojisinin Ethereum’u orta ve uzun vadede 100 kat iyileştirebileceğini düşünüyor. Hermez gibi projeler ZK-Rollup kullanımına yönelirken, Uniswap’in Optimism’i kullanması bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!