Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Abu Dabi’de Yepyeni Bir Blockchain Etkinliği Düzenleniyor

Abu Dabi, 2-4 Nisan tarihleri arasında yeni bir Blockchain etkinliğine ev sahipliği yapıyor olacak.

Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki Blockchain sektörü son zamanlarda kayda değer bir büyüme gösterdi. BAE’deki yetkililerin bu teknolojiyi geliştirmek için attıkları adımlar görünüşe göre Dünya’nın diğer yerlerinden de takip ediliyor.

Emirates News Agency gibi kaynaklar tarafından yapılan haberlere göre 2-4 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek Blockchain etkinliğine yaklaşık 100 farklı ülkeden toplamda 800 kişinin katılması bekleniyor.

Konu hakkında yayınlanan basın duyurusuna göre bu Blockchain etkinliği doğrudan Abu Dabi Veliaht Prensi Mohammed bin Zayed Al Nahyan’ın yardımları sayesinde hayata geçiriliyor.

Söz konusu Blockchain etkinliğini Birleşik Arap Emirlikleri’nde yapılıyor olmasının başlıca sebebi ülkedeki yetkililerin bu konuyla ilgili çeşitli çalışmalar yürütüyor olmaları. BAE’deki yetkililer Blockchain sektörünün yerel ekonomi için son derece faydalı olabileceğini düşünüyorlar.

Şu ana dek yayınlanan açıklamalar bu konferansın başlıca havacılık sektöründeki Blockchain kullanımıyla ilgili olacağını, bunun yanı sıra finansal konulara da değinileceğini gösteriyor.

Abu Dabi bundan yalnızca iki hafta önce başka bir Blockchain etkinliğine ev sahipliği yapmış, o etkinlikte doğrudan kripto para ve fintech konularına odaklanılmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment