Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kiev’deki Toplu Ulaşımda Bitcoin ile Ödeme Yapılabilecek Mi?

Kiev Şehir İdare Kurumu (KCSA), Bitcoin’in şehrin yerel ulaşım sistemine ödeme birimi olarak kullanılabileceğini düşünüyor.

Yerel kaynaklar tarafından yapılan haberlere göre Ukrayna’nın başkenti Kiev’deki yetkililer Bitcoin gibi dijital paraları yerel ulaşım sisteminde kullanılabileceğine inanıyorlar.

Kiev Şehir İdare Kurumu geçtiğimiz son birkaç aydır şehrin ulaşım sistemini iyileştirmek, altyapıyı güçlendirmek için çeşitli adımlar atıyor. Görünüşe göre yetkililer ulaşım sistemini güçlendirirken Bitcoin’i de gözden geçiriyorlar.

Bitcoinist tarafından yapılan bir habere göre Kiev’deki yetkililerin konu hakkındaki görüşleri genel olarak şu şekilde:

“Bu fikir aslında 2018 yılında da ortaya atılmış ancak daha sonra rafa kaldırılmıştı. Bunun sebebi ise Bitcoin’in o dönemki fiyatıydı. Ama Bitcoin fiyatı şu anda bildiğiniz gibi çok daha düşük ki bu da yeni fırsatların kapısını açabilir.”

Kiev Şehir İdare Kurumu geçtiğimiz yılın yaz mevsiminde şehirdeki otobüs biletlerini Bitcoin ile satmayı düşünüyordu. Ne var ki bu plan çeşitli sebepler nedeniyle iptal edildi.

Kiev’deki yetkililer Bitcoin gibi dijital paraları günlük hayata entegre ederek yerel ulaşım sisteminin daha iyi bir hale geleceğini düşünüyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment