Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Abu Dabi’deki Düzenleyiciden Çağrı: Kripto Paralara Uluslararası Düzenleme Gerekiyor

Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’de bulunan finans otoritesi, kripto para düzenlemeleri hakkında bazı açıklamalarda bulundu.

Abu Dabi Küresel Piyasaları Finansal Hizmetleri Düzenleme Otoirtesi’nin (ADGM) yöneticisi olan Richard Teng, kripto paraların ‘uluslararası’ bir işbirliğiyle düzenlenmeleri gerektiğini düşünüyor.

Richard Teng’e göre kripto para sektöründe yaşanan hırsızlık olayları, sektörün genel olarak olumsuz bir şekilde algılanmasına yol açıyor. Kripto para sektörünün “düzgün bir şekilde düzenlenmesi gerektiğini, aksi takdirde finansal suçların” gün yüzüne çıkacağını belirten Teng, şöyle ekledi:

“Ne zaman bir koin çalınsa veya kaybolsa o koine duyulan güven yok oluyor.”

Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki yetkililer kripto para sektörünü özellikle son birkaç aydır çok daha yakından takip etmeye başladılar ve yetkililerin bu konuyla ilgili çeşitli açıklamalar yaptıklarını görebiliyoruz.

Bundan birkaç gün önce paylaştığımız yazıda Birleşik Arap Emirlikleri’nin ICO’larla ilgili bazı yasal çalışmalar yürütmeye başlattıklarını belirtmiştik.

Bundan iki gün önce yayınladığımız haberde de Dubai’deki bir emniyet amirinin kripto paralar hakkında yaptığı yorumları paylaşmıştık. Dubai’deki emniyet amiri kripto paraların çok kısa bir süre içerisinde itibari paraların “yerini alacağını” söyledi.

ADGM’ye baktığımızdaysa kuruluşun kripto para sektörünü uzun süredir araştırdığını görüyoruz. Hatta ADGM geçtiğimiz yıl sektörle ilgili bir kılavuz yayınlamıştı. Teng, bu kılavuz yayınlandıktan sonra ADGM ile bazı uluslararası hükümetler arasında çeşitli görüşmeler düzenlendiğini belirtti. Teng:

“Diğer ülkelerin düzenleyicileriyle de paylaştığımız kapsamlı politikamızın kripto para sektöründeki riskleri ortadan kaldırabileceğine ve kripto paraları daha güvenli hale getirebileceğine inanıyoruz.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment